Encara ens consternen els fets esdevinguts a la processó ‘cívica’ que es va celebrar al cap i casal en commemoració del 9 d’octubre, la diada del País Valencià. Costa pair les cares, els gestos, els càntics d’un col·lectiu que res ha de veure amb la bonhomia valenciana ni amb el gen característic de què presumim els valencians i valencianes quan viatgem per altres terres. I és que és molt trist pensar que convivim amb aquests defensors de l’odi, uns individus hostils, violents, que actuen en grup contra el que més els molesta, la diferència.

Ja fa massa anys que el nostre País Valencià mostra uns brots de feixisme, com a mínim, preocupants. Davall la protecció de partits polítics sospitosament ‘legals’, i de personatges perversos i sinistres, campen per tot el país transmetent un odi visceral contra qualsevol manifestació de llibertat, i ataquen de manera organitzada i impune tot allò que els seus líders tòxics els manen. Perquè un dels grans perills d’aquests grups és la fèrria disciplina i submissió amb què tracten els seus dirigents, els quals no apareixen a les manifestacions, i romanen a l’aguait per cercar entre el jovent un perfil determinat de gent, un paradigma que naix de la desestructuració social que es viu arran de la brutal crisi econòmica a què ens ha sotmès el desfasat sistema capitalista actual i la corrupció dels seus dirigents. Tots sabem que un context social com l’actual és un immens viver de personalitats dèbils i poc formades que retran homenatge a uns líders manipuladors, disposats a sacrificar vides per poder representar la seua bogeria amb una violència cruel i sense sentit.

Molts pensaran que fer visibles les accions d’aquests grups és seguir-los el joc, donar-los una publicitat, per altra banda, cercada amb interès evident pels guies intel·lectuals del moviment. Tanmateix, pensem honestament que la gent es mereix saber de què són capaços aquests grups, quina és la seua ideologia i mostrar amb sorpresa que descansen a l’ombra permissiva dels governs del PP i de les forces de l’ordre. No descobrim res amb aquestes paraules ni volem crear un greuge comparatiu amb accions d’altres governs cap aquest tipus de manifestacions. De fet, la nostra intenció és denunciar públicament que aquest tipus de grup tenen el suport institucional i polític de bona part dels pseudodemòcrates que actualment ens governen. I que a més, romanen a l’empara de les forces de l’ordre, més ocupades en perseguir i agredir joves, com a la Primavera Valenciana, que en detindre a qui mostra sense vergonya els símbols de l’odi que van sotmetre Europa no fa tants anys. I que quede clar, les seues armes mai podran amb la nostra intel·ligència.

Comparteix

Icona de pantalla completa