Diari La Veu del País Valencià
2 Anys: El periodisme o el fas o te’l fan
Hui fa dos anys de l’aparició de La Veu del País Valencià, diari digital referent del periodisme lliure, independent, de qualitat i en valencià, que agermana tots aquells que compartim el somni d’un País Valencià socialment just i nacionalment lliure. Fem públic el nostre agraïment a tots els qui heu fet possible aquest mitjà durant 24 mesos consecutius.

Quatre són els reptes de La Veu per al 2015:

Consolidar econòmicament el projecte per poder ser lliures financerament i tindre viabilitat econòmica, com la resta de mitjans de comunicació privats, buscant les noves formes de finançament, i estudiant la possibilitat de constituir una cooperativa oberta a aportacions de capital, que integre l’empresa editora, l’equip de professionals i els agermanats. En l’article “La premsa ha mort. Visca la premsa!”, de Pascual Serrano publicat en La Veu , es diu: “Al meu entendre, les vies de finançament del periodisme solament poden ser tres: l’Estat, els anunciants o els ciutadans. El primer no està per la labor, o no estem sent capaços de pressionar-lo perquè garantisca un accés lliure i plural a la informació. El sistema dels anunciants, juntament amb grans accionistes, és el model que està en crisi i generant acomiadaments i tancaments. Només resta apel•lar a la ciutadania, aquesta ha d’entendre que potser perquè veus i sectors interessats s’expressen no fan falta diners, però sí per a enviar un periodista a una zona de conflicte perquè puga explicar-nos el que passa, o perquè un periodista estiga durant dues setmanes investigant un assumpte complex o, senzillament, perquè faça quelcom tan ingrat com revisar tots els dies el BOE a la cerca d’una notícia interessant.” En el nostre cas valorem positivament l’any 2014 en el qual hem superat el 50% del nostre objectiu d’ingressos bàsics, a través dels lectors agermanats, ajuntaments agermanats, entitats i organitzacions agermanades, i de la inserció publicitària. L’única institució de la Generalitat Valenciana que ha donat suport en 2014 ha estat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Aconseguir la màxima qualitat en els continguts propis de l’actualitat, en les columnes i articles d’opinió, i oferir continguts multimèdia. Som conscients de l’exigència i autoexigència d’oferir continguts exclusius i de qualitat per als nostres lectors, i a més a més, incrementar i diversificar les temàtiques, així com els continguts multimèdia. Una de les línies bàsiques de treball de La Veu per a 2015 és introduir videoreportatges propis, així com opinions a través de videoblogs.

Ampliar l’equip a diversos col•laboradors territorials i vertebrar la informació, opinió i participació de La Veu de les diferents comarques del nostre territori, especialment les Comarques del Nord i del Sud, així com les Comarques Centrals. Aquest serà uns dels eixos fonamentals per estar presents en una part important del País.

Continuar apostant pel canvi social i polític en les properes eleccions autonòmiques i municipals de maig del 2015. Des de La Veu contribuirem com a diari digital a fer possible un canvi necessari per la dignitat de la nostra ciutadania, i per fer de l’autogovern una superació de l’autonomia de segona, i passar d’una “Comunitat” desprestigiada i enfonsada, a un projecte de País seriós, possible i amb futur. El valencianisme polític, cultural, cívic i mediàtic ha de contribuir necessàriament a aquest canvi. Hui quedaran 144 dies del compte enrere per al canvi.

Com a valencians, La Veu ens fa viure i sentir dins de nosaltres el famós pensament de Joan Fuster (“La política o la fas o te la fan”) parafrasejat i aplicat als mitjans com el nostre diari: “El periodisme o el fas o te’l fan”.

Comparteix

Icona de pantalla completa