Diari La Veu del País Valencià
Per al 2015 demanem talent polític
Tant s’ha escrit sobre la classe política i la passió amb què es presenta el 2015, que costa cercar les paraules idònies, aquelles que puguen crear una mica d’esperança entre els ciutadans del País Valencià i fer que recuperen la confiança perduda des de fa ja massa temps. Costa continuar difonent les idees amb què hem de recuperar el nostre devastat país, amb què convéncer els ciutadans que potser aquestes són les eleccions més importants de la història i que la seua participació és fonamental per aconseguir el repte de capgirar la malmesa política valenciana i apostar per un canvi social que ajude a vertebrar definitivament el nostre país. I costa perquè hui, el descrèdit de la classe política ha rebentat la ja fràgil credibilitat d’un sistema capitalista cruel amb els treballadors, un sistema pensat per als més poderosos que ubica sense vergonya els seus titelles on es couen les decisions que afecten el poble i que estan més pendents del benefici personal que del benestar social.

Però hem de ser conscients i donar una passa endavant per agafar les regnes del nostre futur i poder exigir responsabilitats polítiques a aquells que fan escarni i corrompen les institucions públiques amb la seua incapacitat notòria per fer bona política. I per tot això pensem que al País Valencià li cal amb urgència una classe política preparada, formada i honesta que siga capaç de fer política tot i assumint que sempre tindran a sobre la pressió popular i la desconfiança que ens han creat fins aleshores. I és que n’estem farts, estem esgotats de personatges perversos, d’amistats sospitoses i política de baix nivell, estem farts d’insults, del debat del tu més o el tu també, farts d’actituds vehements i solucions nefastes, de megalòmans, de la llunyania entre el polític i el poble, estem farts d’haver de cloure el cap quan s’identifica el País Valencià amb la corrupció, farts de polítics ignorants de la cultura valenciana i que s’entossudeixen en destrossar-la… en definitiva, no volem mai més que els polítics amb qui dipositem la nostra confiança no siguen capaços de fer precisament això, política.

Ara que comença el 2015, amb la il·lusió i l’esperança renovades per l’entrada de l’any, volem demanar als ciutadans del País Valencià que romanguen atents a tot el procés que ens espera. Serà un any apassionant i per això s’ha d’anar molt en compte. Un procés democràtic no és solament dipositar un vot a una urna, és participar activament del procés, conéixer què ens ofereixen per exigir-ho quan toque, confiar amb la validesa política dels que seran els nostres representants a partir d’una reflexió cabal, consensuada, formada a partir de la coherència i els profunds valors democràtics que hem adquirit al llarg dels darrers anys. Clarament estem d’acord que actualment la classe política valenciana ha demostrat que està mancada del talent necessari per governar amb eficàcia un territori especial, que conté una diversitat social i cultural immensa, que ha gaudit i patit d’una història que l’ha marcat com a país, com a estat i que ara més que mai demana recuperar immediatament el lloc que es mereix al món.

Ja sabem de què són capaços els polítics del PP si els donem el poder absolut… demostrem-los de què som capaços nosaltres amb la intel·ligència com a estendard i la raó com a arma de construcció massiva. Ara més que mai: País Valencià!

Comparteix

Icona de pantalla completa