Diari La Veu del País Valencià
El poble ha parlat: és l’hora de l’esquerra
Els resultats de les eleccions del 24 M han configurat un escenari magnífic per poder fer fora el PP de la presidència de la Generalitat. És l’hora que aquells que advoquen per la decència política i reconeixen que no podem passar ni un dia més amb el govern de la vergonya del Partit Popular valencià, siguen capaços d’arribar a acords i fer possible un govern que reconstruïsca un país que ha passat massa temps davall el jou del despotisme i la corrupció. I ho han de fer perquè el poble valencià, lluny de sigles, ha decidit majoritàriament que el govern que vetllarà pels seus interessos ha de ser una agrupació coral de diverses voluntats, que coincideixen en la decisió ferma de regenerar democràticament les institucions valencianes.

Es fa evident que la responsabilitat de governar el País Valencià hui dia és enorme. Amb un finançament injust, un deute immens i sobretot amb una fatídica xacra de corrupció que arrastrem des de fa ja massa temps, i que ens fa enrogir la cara cada vegada que apareix el nom de la nostra terra junt amb personatges que estalviarem al lector, per evitar-los un mal tràngol, queda clar que governar no serà fàcil. Tanmateix, ningú va dir que ho seria. Per això, lluny de capelletes i baralles internes que a ningú importen, els representants que hem escollit els valencians han d’assumir la responsabilitat d’arribar a acords i prioritzar sobretot el poble i el futur del país a absurdes baralles i conflictes interns que només fan que deixar preparat el terreny als carronyaires de la dreta, que no dubtaran en atacar al mínim senyal de feblesa que mostren. No ens podem permetre el luxe de caure en l’error de la fragmentació, l’objectiu de tots és massa ferm com per a equivocar-nos: la voluntat de tornar a la nostra terra tot allò que li han furtat.

Hom escolta sovint que l’esquerra sempre ens ve proposada des de diferents partits i que dita diversitat esdevé un problema a l’hora de rivalitzar amb la dreta, més feta a presentar-se marcial, disciplinada i unida. Però açò no és cert, no hi ha problema amb el maremàgnum de sigles si som capaços de donar prioritat a allò fonamental, que no és altra cosa que aplicar el significat mateix del terme política: la manera de governar els afers públics. La clau està en la voluntat política de les parts i en l’assumpció per la seua part de la responsabilitat exclusiva de fer fora el PP i retornar la dignitat a les institucions valencianes. A tots els partits cal dir-los ben fort i clar que no ens importen els conflictes ni les polèmiques internes, el poble ha parlat i ha decidit que siga l’esquerra la que governe el nostre país, així que responsabilitat i prioritzem la voluntat popular per sobre de qualsevol altra cosa. És un dia molt emocionant, el poble ha decidit que vol un govern proper, just i honest amb la ciutadania, feu-ho possible per favor.

Comparteix

Icona de pantalla completa