Diari La Veu del País Valencià
100 dies de gràcia, però alerta

Ja ha arribat l’hora per al nou Govern valencià. Després de les obligatòries cites marcades pel protocol habitual en aquests casos, ara toca executar l’acord programàtic que va eixir de la reunió al Botànic i d’una negociació que, cal no oblidar, va tenir en joli el poble valencià que apostava pel canvi. Un mes de juny intens, que ha omplit el país d’investidures, proclamacions, oprobi, joia, tristesa… en fi, de canvi democràtic a la nostra terra. Ja el 13 de juny quedaven escollides les alcaldies i els equips de govern municipals, i d’ací al 30 del mateix mes en què quedava publicat el nomenament del president, vicepresidenta i consellers del nou Consell Valencià. Un consell format per a intentar recuperar el País Valencià i que ha començat amb un posat escènic que, tot i que hom pot pensar que està fet per la galeria, ajuda a guanyar la confiança d’un poble fins aleshores desesperat amb el balafiament que hem patit.

La primera mesura que ha pres el president ha sigut demanar disculpes a l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol pel menyspreu patit, i oferir la reobertura d’una comissió d’investigació justa i eficaç que tinga en compte els testimonis de les víctimes i no tinga por de trobar els culpables. Un canvi significatiu que celebrem i agraïm perquè no pot passar un dia més sense dignificar les víctimes i trobar els responsables directes i indirectes de la major tragèdia de Metro de l’Estat espanyol, en què 43 persones van perdre la vida i 47 en van resultar ferides, no cal oblidar-ho mai.

A més, considerem fonamental la positura del nou Consell de cara a reclamar un finançament just per al nostre territori,. Ja n’hem tingut prou de polítics genuflexos i submisos, ara ens cal una política contundent que denuncie on siga el greu problema de l’incompliment, per part de l’Estat espanyol, de la LOFCA perquè és urgent solucionar un infrafinançament que afecta directament la Generalitat Valenciana i de retruc tots els ajuntaments del País Valencià.

Per tot això, des de La Veu atorgarem els 100 primers dies de gràcia amb què el nou Govern ha de prendre les primeres decisions respecte a les prioritats de la ciutadania, i complir l’Acord del Botànic. I amb açò no renunciem en absolut a la nostra humilitat, ni a fiscalitzar si cal tot allò que pensem que vaja en detriment del nostre argumentari ideològic ni de les prioritats que sempre hem reclamat des de la nostre publicació. Però som plenament conscients que ni en 100 dies ni en un any es pot canviar tot i per a tots, i per això entenem que és fonamental deixar treballar perquè el nou Consell mamprenga el camí que marcarà una legislatura molt important per al nostre futur i per a aconseguir les bases perquè continue el 2019 durant quatre amys més. Nosaltres sempre romandrem al costat de les polítiques municipals i de país que es facen a favor del canvi i la justícia social, i a favor de la vertebració del País i la igualtat lingüística, aportant el nostre tarannà i esperit crític des d’un vessant constructiu i sense recórrer, si no cal, a la negativitat com a eina mediàtica.

En definitiva, volem ajudar a construir el país que els ciutadans del País Valencià van decidir el dia 24 de maig que volien, i sempre amb la llibertat d’expressió i la defensa de la nostra llengua com a estendard innegociable de la nostra publicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa