Necessitem una veu valenciana a Madrid

La Coalició Compromís és un  projecte polític d'obediència valenciana format per diversos partits i adscrits a títol personal que ha estat el motor del canvi en clau valenciana del passat 24M. Una opció valencianista en què conviuen federalistes, nacionalistes, sobiranistes, ecosocialistes... que comparteixen un projecte de País Valencià socialment just. És cert que són contínues les discussions sobre primàries, lideratges, candidats, nomenaments institucionals, funcionament, organització etc.,  i això és prova d'un doble símptoma: és un projecte en construcció permanent i, com tot projecte humà, està sotmès a errors i a les tensions de les aspiracions de les persones que el formen. Malgrat tot, han demostrat que les saben resoldre i arribar a obtenir els millors resultats de la seua història.
 
De fet, mai el País Valencià havia tingut una representació en clau valenciana municipal i de país tan nombrosa com té actualment, i això ha generat entre la societat valenciana una certa esperança de recuperar i defensar els nostres interessos col·lectius com ja fa temps que no teníem. I precisament per això pensem que cal mantenir un projecte en clau valenciana sòlid i versemblant, i això passa per continuar amb la independència de caminar sols o amb aquells que vulguen sumar-s’hi a un projecte de país, precisament, valencià.
 
 
I és que, el possible pacte amb Podemos té unes connotacions que ens fan sospitar certes concessions que s’han demostrat històricament nefastes. A ningú sorprèn ja el flaire unionista i centralista que emana del partit liderat per Pablo Iglesias. Un partit que s’ha apropiat de la bandera de la llibertat i del respecte a les voluntats del poble, però que sembla que haja oblidat que hi ha pobles que precisament volen ser lliures i lluitar pels seus drets, trets i somnis. No ens convé de cap manera als valencians incloure’ns en aquest tipus de partit, perquè sense dubte continuaríem sotmesos a una dependència estatal que perjudica greument els nostres interessos nacionals. Perquè la intenció de Podemos és sumar per adquirir una dosi de poder que els permeta tindre la màxima representació a l’Estat espanyol per aplicar unes polítiques que en res afavoreixen la voluntat, mostrada a les urnes, del poble valencià.

La reflexió que s’extreu de tot el que està passant és clara i evident: el País Valencià ha de tindre al Congrés estatal una representació valenciana sense dependència ni obediència estatal. Ens ha costat molt que el poble valencià que estima els seus símbols torne a somriure. Per això i per moltes coses més hem de demostrar que creiem en la nostra força, una empenta imparable que ha de ser capaç de caminar amb aquells que també estimen un país valencià de veritat, sense embuts, sense concessions transautonòmiques. Que quede ben clar, els valencians hem mostrat que volem estar representats a l’estat on ens obliguen a estar per aquells que creuen en la nostra terra, i ha de ser innegociable tindre grup parlamentari propi i uns objectius estratègics valencians al parlament estatal. Això hauria de ser la base de qualsevol acord polític més enllà del territori valencià.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat