El partit de la Moncloa es juga al País Valencià?

5 desembre 2015 01:00h

De nou en campanya. Serem capaços els electors d’aquest estat de suportar una altra campanya electoral i tot el que s’hi aboca durant la mateixa? La resposta és senzilla: clar que sí, no ens en queda altra, i més encara al nostre País Valencià, perquè si les passades eleccions del 24M van ser el primer pas per a la consolidació d’unes polítiques que tinguen en compte el nostre país, aquestes passen per ser fonamentals perquè, almenys, tinguem l’oportunitat de defensar-nos d’un estat que no ha deixat de maltractar-nos en els darrers anys. De fet, el que ja no estiga el PP valencià en el Govern autonòmic del nostre país és una raó més per a continuar acaronant l’esperança que tot canvie.

La campanya ja fa temps que ha començat. Des de l’Estat espanyol tot just en les eleccions catalanes, perquè sembla que l’argument de la defensa de la nació (espanyola) el faran servir majoritàriament, i és que no hi ha dia que el president de l’Estat espanyol no pronuncie allò de: “Soberanía nacional”, però només la d’Espanya, clar. Com sempre, malauradament, també seran fonamentals els temes de la corrupció, l’atur o l’eterna crisi que sembla soldada des de ja fa massa anys. I com no, també és temps d’enquestes, debats (menys per a Rajoy, i entenem molt bé perquè) i actes milionaris arreu de tot el territori espanyol.

Però, i al nostre País Valencià?, com es presenten aquestes eleccions estatals? La resposta no és complicada: molt importants. De fet, així ho entenen la majoria de partits a nivell estatal, perquè, per exemple, dos dels líders dels partits que estan cridats a copsar el Parlament de Diputats espanyol, Mariano Rajoy pel PP i Pablo Iglesias per Podemos (ací en coalició Compromís-Podem-És el moment) , faran l’acte de tancament de campanya a la nostra terra, una mostra més que el nostre vot es considera important per a la formació del futur govern de l’Estat espanyol. Els populars pretendran recuperar els vots perduts en les darreres eleccions autonòmiques, que no oblidem que els va fer fora del Govern valencià després de 20 anys eterns; i Pablo Iglesias sembla que voldrà agranar cap a la formació morada tota la força que Compromís va obtenir en les mateixes eleccions que esmentàvem, perquè si bé Podemos va traure una representació notable al Parlament valencià, el pacte amb Compromís ha sigut un regal per a la formació de Pablo Iglesias en forma de vots, encara que sabem com funcionarà l’invent.

Pel que fa a la representació valenciana trobem un fil argumental comú en totes les opcions de progrés, de caire federalista, nacionalista i/o sobranista. Des del PSPV i Compromís-Podem- És el Moment,  com des d’AraPaísValencià i EUPV-UP, aposten fermament per reclamar un finançament just com a solució a totes les coses, a tots els problemes. Això, que passa per ser una reclamació del tot justa i necessària, estem convençuts que no ha de ser l’únic front que s’òbriga per a reclamar tot el que necessita la nostra terra. Ara mateix, i sense massa esforç per pensar, ens vénen ràpidament a la memòria el Corredor Mediterrani, l’AVE amb Barcelona, una protecció eficaç de la nostra llengua i la nostra cultura, una Educació de qualitat i en valencià, un nou sistema de mitjans de comunicació públics íntegrament en la nostra llengua i enllaçats en tot l’àmbit lingüístic, una millor xarxa de comunicació a les Comarques Centrals, un pla d’inversió per a les nostres empreses, la recuperació del teixit financer valencià propi... i tantes coses que no aconseguirem sense una representació digna valenciana al Parlament espanyol.

A més, aquestes eleccions també seran fonamentals per al nostre país perquè pot ser el moment que per fi tinguem una representació valenciana forta a l’Estat. Molts pensaran que el pacte amb Podemos ha tret força a l’èxit de Compromís. Nosaltres ja ens hem expressat repetidament en aquest sentit. No podem oblidar però que dins d’aquest pacte estan els mateixos representants que ens han fet creure que una altra manera de fer política és possible, i per tant no podem negar que, si són escollits, defensaran amb contundència els nostres interessos. També hem de fer ressò de la coalició ERPV-ENV-Els Verds, que sota el nom d’’Ara, País Valencià’, representen com ningú el nacionalisme valencià i la valentia del nostre poble, ja que han sigut capaços d’unir sinergies per presentar-se com a única força que defensa, sense embuts, tot el que duu inherent el País Valencià. I de l’opció d’EU-UP fidel a la unitat lingüística i a la defensa dels valors del país Valencià, denunciant la corrupció de l’era del PP.

Comptat i debatut, pensem honestament que el nostre partit l’hem de jugar a casa, amb els nostres. Poden vindre de fora qui siga, els escoltarem, però quedem-nos amb els de casa, sempre, perquè si no ho fem, si ens tornem a quedar sense una representació plenament valenciana i valencianista al Parlament espanyol, els problemes ens continuaran assetjant, oprimint. Per això demanem el vot per opcions que defensen el canvi social i la vertebració del País Valencià. Com diguérem en l’editorial del 8 de maig de 2015,

Ara cada elector que valore les propostes i trie l'opció  que considere que més s'acosta als seus plantejaments. Des del nostre diari volem demanar que l’electorat valencià trie decididament votar pel seu país, i això vol dir no votar Partit Popular, ni la seua còpia de Ciudadanos.

Malauradament, aquestes eleccions tampoc les veurem ni les escoltarem per RTVV...


 
next