Rus detingut..., que passe el següent del PP!

26 gener 2016 01:00h

Una vegada més, i ja en van moltes, el País Valencià viu amb una barreja de tristor i felicitat rabiosa les imatges de la vergonya. Una tristor conseqüència de veure de nou un representant polític escollit democràticament investigat (amb la nova llei ara ho hem de dir així) per haver fet un mal ús dels diners públics; i una alegria que es vessa rabiosament per haver estat tant de temps continguda. No és per a menys, la imatge d’Alfonso Rus ha representat i representa una manera de fer que ha dut a la ruïna les institucions públiques valencianes, però en aquest cas és encara més lesiu, perquè si per alguna cosa ha destacat l’expresident de la Diputació de València i exalcalde de Xàtiva és per la seua arrogància, fals posat planer i infinita prepotència.

No podem evitar un dur somriure en publicar per fi la notícia de la detenció de Rus (també altres relacionats en la trama). No sabem com quedarà la cosa, si finalment la Justícia decidirà enviar-lo a la presó o no, però ara que ens deixen gaudir d’aquest moment, perquè és la mostra que tard o d’hora el qui la fa la paga, i encara que al País Valencià sempre ens fa la impressió que algun se n’escapa, que algun en falta, volem en aquests moments transmetre la satisfacció que el degoteig de detencions, encara que lent, no s’atura mai.

I és que sense dubte, aquesta era una de les detencions més esperades per tothom. Perquè Alfonso Rus representa com ningú la classe de polítics incapaços que ens ha governat durant tant de temps. El personatge que darrere de la seua suposada sinceritat i proximitat amb els ciutadans, amagava les vertaderes intencions per les quals va entrar a formar part de la vida política i que no cal ni que les esmentem. L’alcalde que ha literalment arruïnat la ciutat de Xàtiva, amb un deute de 25 milions d’euros, i ha deixat per a la memòria col·lectiva moments que amagats darrere del mantell de la seua manera de ser, són extremadament lamentables per a un representant públic.

Dit açò, el que ens interessa realment és que aquest és un pas més per a fer justícia i acabar amb la impunitat de què tota aquesta gent ha gaudit mentre governaven. I més, quan es tracta d’un cas (Imelsa) que fins i tot el fiscal anticorrupció Vicente Torres ha qualificat de “crim organitzat”. Es fa dur no deixar anar l’alegria però tenim coses molt més importants. La justícia és lenta però segueix el seu procés i nosaltres l’hem de respectar, sempre atents però per si cal fiscalitzar qualsevol cosa. En cauran més, segur, i de nou tornarem a alegrar-nos i a demanar justícia. Ara li ha tocat a Rus, la “merda a punta pala” que vaticinava Benavent està eixint més lenta del que ens pensàvem, però està eixint. Ara som nosaltres els que comptem senyor Rus, comptem els dies que falten perquè tinga un judici i una sentència justes, perquè a pesar de la ràbia que ens produeix tot el que ha fet, som capaços de demostrar respecte i sentit democràtic, cosa que ha mancat a tota l’horda de corruptes i lladres que ens ho fet passar tan malament els darrers anys... A veure si els aforaments no en són obstacle.


 
next