Diari La Veu del País Valencià
La mala educació (concertada?) del PP

Estem assistint les darreres setmanes a un fet extremadament preocupant pel cinisme de les intencions i la falsedat de les motivacions. El proppassat diumenge, convocada per diferents sindicats i amb el suport del PP valencià, bona part de l’educació concertada i privada ocupaven la plaça de la Mare de Déu de València en una manifestació en què es reclamava una major protecció per a aquest tipus d’educació per part del Govern valencià. Fins ací, res a dir. Tothom té legitimitat per a reclamar els seus drets en el moment que crega que aquests s’estan vulnerant, i això és el que han fet els representants de la concertada i la privada valencianes en entendre que el conseller Marzà i la seua Conselleria estaven atacant el model que ells defensen. Magnífic.

No entrarem a valorar el fet que una part de la ciutadania valenciana manifeste la seua voluntat de canviar les coses de manera cívica i educada, perquè creiem honestament en aquest dret. Ara bé, sí que podem valorar el contingut de la manifestació i, sobretot, l’oportunisme de què ha fet gala el Partit Popular pujant al carro d’una batalla en què de cap manera creu. És més, només s’hi suma perquè no té res a perdre en aquest tema i pot raspar alguns vots per a les properes eleccions, ja que l’assetjament a què es veu sotmès per totes les martingales que féu durant el seu govern, limita i molt els sectors on poden traure algun nou vot.

Dit això, el que està fent el conseller Marzà amb els concerts educatius és simplement aplicar la Llei, i això, que no dubtem que pot molestar aquells que creuen estar per sobre del bé i del mal, es reflecteix en, per exemple, l’eliminació del Districte Escolar Únic que permetrà a partir d’ara que siguen els alumnes els qui trien l’escola i no al revés; o que cap centre finançat amb fons públics puga demanar que es facen donacions o pagar per la seua escolarització, perquè precisament d’això va l’educació sostinguda amb fons públics, que els xiquets puguen rebre una educació sense haver de pagar per rebre-la. A més, les 3 unitats, sí tres unitats, que després de la reestructuració tancarà la Conselleria a l’educació concertada, són producte de l’acompliment de les ràtio que marca la llei, unes ràtios que, recordem, el PP valencià va fer insuportables en l’educació pública i, en canvi, l’actual govern ha baixat i continuarà baixant a poc a poc.

Arribem a la conclusió que els representants del PP valencià ja no poden enganyar ningú amb una mica d’enteniment i sentit comú. Però no podem deixar de banda que aquesta actuació final és mesquina i cínica, perquè la vertadera vinculació del PP valencià amb l’educació pública és el model CIEGSA, són els barracons de la vergonya amb què els alumnes del nostre país han de conviure, són les condicions inhumanes amb què el 2014 començaren les classes a més de 30 graus a les aules, és l’augment desmesurat de la ràtio que amuntega els alumnes, és la resposta violenta amb les forces d’ordre a la Primavera Valenciana, és l’educació dirigida i segregadora de les privades més ultracatòliques…, en definitiva, l’únic interès del PP valencià amb l’educació concertada és la cerca neguitosa de vots, i això, en un sector com l’educació, és absolutament repugnant.

Llegiu també En defensa de Vicent Marzà, de Francesc Viadel

Comparteix

Icona de pantalla completa