Diari La Veu del País Valencià
Ni PP ni C’s, vota País Valencià

El camí per a ocupar el màxim número d’escons en el Congrés dels Diputats espanyol s‘està fent etern. Un itinerari marcat per la no entesa entre els suposats partits del canvi, que no han sigut capaços d’arribar a un acord a pesar de compartir la idea que fer fora Rajoy i el PP és fonamental per al futur de l’Estat espanyol. Es fa difícil entendre aquesta errada, ja que convindrem tots que aquest era i és un objectiu fonamental per a canviar una dinàmica que ha fet de l’austeritat (dirigida) un argument per a justificar un devastador atac contra tot allò públic, és a dir, contra tot allò que va contra els principis conservadors del Partit Popular.

En aquesta conjuntura, ens interessa centrar-nos en allò que afecta el nostre País Valencià i en les raons per les quals no hem de votar els partits que executen polítiques que entenem nocives per als interessos de tots els valencians. Si parem esment al partit que ara mateix governa a l’Estat, no ens serà difícil arribar a la conclusió que votar-los seria continuar estrenyent el cercle cap al nostre país, al qual ofeguen econòmicament, com ha quedat demostrat darrerament amb la negativa del ministre d’Economia espanyol a avançar 450 milions referents al finançament del Consell del 2014, o les ‘ordres’ al Consell valencià perquè pague la multa de 19 milions d’euros que la UE va imposar per una mala gestió de, ‘curiosament’, el govern popular del País Valencià. Sense oblidar tampoc una inversió necessària per a executar per fi un corredor mediterrani necessari i un finançament d’acord a les necessitats i possibilitats del País Valencià.

Pel que fa a Ciudadanos no n’hi ha una referència clara perquè no han tingut acció de govern. Tanmateix, i basant-nos en el que han fet com a representants a les Corts Valencianes, no hem de deixar de banda l’animadversió que la seua cap, la senyora Carolina Punset (ja a la cosmopolita Brussel·les) ha mostrat envers els símbols d’identitat dels valencians. A més, en el seu ideari centralista no hi tenen cabuda posicions nacionals valencianes. Pel que a la llengua ja sabem, pel seu programa electoral que la seua lluita va encarada a defensar la ‘llengua comuna’, mentre defensen el multiligüisme recurrent a què tothom s’adreça però que ningú fa la impressió de saber executar correctament.

Sembla que actualment a pocs els interessa parlar de defensar la nostra llengua i la nostra cultura. De fet, és un tema totalment aparcat en la campanya, i els 4 principals candidats mostren en el seu programa quin és el seu interès, per exemple, per la llengua. Ara, cosa que podem entendre fins a cert punt, les prioritats són unes altres i se suposa que ja n’hi haurà temps per a defensar temes tan fonamentals per a nosaltres com els que hem esmentat abans. Dit això, sí que és important que partits tan centralitzats i centralistes com el PP i C’s no aconseguisquen governar. Potser la millor referència la tenim amb el Pacte del Botànic, els quals, a pesar de les mancances i errades, duen una acció de govern que sí que defensa els interessos dels valencians més enllà del que diguen des de Madrid, o almenys això demostren com, per exemple, amb l’enfrontament amb Montoro pel finançament, realment espoli fiscal, diem nosaltres. Malauradament, encara hem de votar perquè des de més enllà de l’altiplà decidisquen per nosaltres, i per tant, hem de fer que els que allà governen ho facen de manera justa amb els nostres interessos, i no ens amaguem a dir que ni el PP ni Ciudadanos ho faran.

Comparteix

Icona de pantalla completa