Tot el nostre suport a Carme Forcadell


El passat 16 de desembre, la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, va haver d’anar a declarar davant un jutge acusada de desobediència i prevaricació perquè va permetre que els diputats votaren, democràticament, les conclusions que la comissió d’estudi del procés constituent d’independència català plantejà amb el seu treball. Ens sorprèn especialment l’acusació de desobediència, perquè entenem que el que va fer Carme Forcadell permetent eixa votació és bàsicament obeir la voluntat del poble català que majoritàriament es va expressar en un acte democràtic a favor de començar el procés a la independència, i així està reflectit en la configuració del Parlament català, on els representants a favor que Catalunya deixe de formar part de l’Estat espanyol van obtindre, en les darreres eleccions autonòmiques, la majoria absoluta.
 
És evident que el procés obert contra els qui estan a favor de la independència de Catalunya és un procés polític. Actualment, l’expresident Artur Mas, l’exconsellera Irene Rigau i l’exvicepresidenta Joana Ortega tenen un judici obert i, per tant, estan inhabilitats per a exercir els càrrecs que ocupaven abans d’aquest lamentable processament. Ara, s’intenta fer el mateix amb Carme Forcadell i segur que la cosa no s’aturarà amb ella.
 
Tanmateix, des de l’Executiu espanyol acumulen esforços per a defensar la independència d’un sistema judicial que, per altra banda, arxiva la querella presentada a qui fóra ministre espanyol d’Interior, el català Jorge Fernández Díaz, per unes converses, destapades pel diari Público, amb l’exdirector de l’Oficina Antifrau, en què es demostrava la conspiració d’ambdós per a involucrar polítics independentistes en suposats casos de corrupció. Dues maneres ben distintes de fer.
 
Raons per a pensar que la cosa va molt més enllà dels processos judicials no en falten en absolut. Recentment hem assistit a la persecució dels membres de la CUP que cremaren fotos del rei. Però la cosa ve de lluny. Als processos oberts contra Forcadell, Mas, Ortega i Rigau cal sumar els procediments judicials oberts que l’Estat espanyol ha iniciat contra aquells membres de les corporacions municipals que van decidir treballar el dia 12 d’octubre, perquè consideraven que no tenien res a celebrar, en total, i segons  l'Associació de Municipis per la Independència, 401 càrrecs públics en total. I així, molts casos més.
 
Tot plegat, arribem a la conclusió que, efectivament, aquest no és un procés judicial. El Govern espanyol no fa cap concessió al diàleg com gosen dir els seus líders i representants, sinó que amb la seua ofensiva està atacant directament la democràcia. El poble català va triar democràticament començar un procés mitjançant el qual vol aconseguir la seua independència de l’Estat espanyol. I això, lògicament, s’ha de poder parlar en el lloc on es reuneixen els representants escollits pel poble, perquè una altra cosa seria absolutament antidemocràtica.
 
Per tot això, volem mostrar el nostre humil suport a la presidenta del Parlament Català Carme Forcadell i, per extensió, al dret a decidir dels pobles i al procés català per la independència, perquè, com no pot ser d’una altra forma, entenem que els representants polítics han d’obeir i escoltar el poble, que és qui els ha escollit per a representar els seus ideals i les seues conviccions polítiques.

Comentaris

josepbna. Barcelona
3.
#1 Jo afegeixo a lo que has dit, que la mentida més gran és quan diuen i ens volen convèncer, de que Espanya és un país democràtic. Per ser-ho tindria que haver separació de poders, legislatiu, executiu i judicial, que abans els tenien els reis i a partir de la revolució francesa, estan (en teoria) en mans del poble. Aquest mitjançant el parlament compost de diferents convergències de opinió, dicten i aproven les lleis, el executiu les fa complir i el judicial vetlla perquè siguin ben aplicades.

Com per haver-hi democràcia en aquest país quan no es compleixen aquests requisits, quan els càrrecs de govern del poder judicial son proposats i instaurats per els governs de torn. A qui obeiran per no perdre la poltrona?

Per tan no existeix una verdadera independència del poder judicial, doncs ells acataran els dictats del executiu.
  • 1
  • 0
pudentet La safor
2.
L'imatge de la presidenta d'un parlament triada democràticament per un poble enfrentan-se a un tribunal inquisidor d'un estat corrupte es demoledora.
Espanya ha ultra-passat les barreres de la democràcia i va cap un estat feixiste-radical, dictatorial i monàrquic.
Vore a la petita Carmen forcadell amb el seu modest abrig recolçada per milers de persones i per tot el poble de Catalunya i escoltar l'himne dels segadors a la porta del tribunal d'ordre public post franquiste a sou del PPsoe marca història. (a mi personalment m'omplit els ulls de llàgrimes) Ni un milió de tribunals aturarán les ansies de llibertat de tot un poble com el Català. Aquests fets esdevindran molt aviat l'independència de Catalunya. Aquests fets sumen milers de persones al procés simplement per ser demócrates. Aquestos avissos ens tenen que fer raonar als valencians que les nostres aspiracions de ser un pais lliure serán sempre mal rebudes en una castella que cada vegada ens ofega i ens impedeix ser nosaltres mateixa.
La llibertat no te la donen, tens que lluitar per ella.
Vixca la Republica del Païssos Catalans!!.
Anim Carmen Forcadell, el poble et recolça i la por la tenen els altres, els que fan tribunals d'excepció per fer-nos esclaus i vasalls de la seva politica centralista i corrupta.
  • 2
  • 0
Castellonenc. Castelló de la Plana.
1.
Un editorial honest i democràtic per part de "La Veu del PV", gràcies, acostumats al periodisme mentider i manipulador espanyol, editorials com aquest són una bufada d'aire net.

Queda clar que la transició va ser una estafa.

Recordeu allò que deien els neofranquistes de la transició (UCD, AP, PPSOE, etc), quan ETA matava totes les setmanes, que hi havia que deixar la violència armada, perquè de manera pacífica i sense violència, es podia parlar i decidir de tot ??

Doncs també era mentida.

L'actual Imperi Castellà (mal anomenat Reino de España), forjat per l'agressió militar i la violència contra les nacions ibèriques, només pot perdurar mantenint la violència, les agressions, la repressió i la força armada.

Si es respecten les regles de la democràcia, l'Imperi Castellà es desmorona.

La pregunta és....Que faran els administradors de l'Imperi, per a no descubrir el seu joc violent a Europa i al món ??

Enviaran els tancs a Catalunya ?? Això faria impossible la permanència del "Reino de España" al Consell d'Europa i de retruc, seria expulsat de la UE.....Com li passa a Turquia, una altra dictadura encuberta.

Amb democràcia, Catalunya serà lliure, si la volen subjectar, tindran que abolir la democràcia i eixir de les institucions europees.

De moment, els feixistes espanyols dubten, saben el que es juguen, però l'ADN tira mólt i ja s'estan llevant la careta i a Europa ja comencen a coneixer-los.
  • 8
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat