‘Blaveros’ i Tricolors: no és el mateix

7 maig 2014 01:00h
Reflexió al voltant dels comentaris fets en l’article Agressions dels ‘blaveros valencians’ a la nostra llengua
 
 Hauríem de plantejar-nos que no és el mateix un “blavero” espanyolista, antivalencià i anticatalà, situat políticament en la dreta, la dreta extrema, i fins i tot, possible integrant o proper als grups de l'extremadreta feixista que han exercit o exerceixen la violència contra tot tipus de valencianisme, que un tricolor, que reconega sense problemes la unitat de la llengua, la doble denominació de valencià i català,  que no tindria cap problema d’establir unes relacions institucionals, territorials, culturals, etc. normalitzades amb la resta de territoris germans de llengua, des de la pròpia majoria d’edat del nostre País Valencià,  anomenats pels fusterians com “Països Catalans”, o per altra gent com els Països de l’antiga corona d'Aragó, de l’arc mediterrani, de llengua comuna, o simplement territori català-valencià-balear, o ... 
 
El “blavero” l’identifiquem com aquell individu que defèn la senyera amb la franja blava de la Ciutat de València, que es va acabar imposant com a senyera de tot el País, però que actua amb ràbia i odi furibund contra la senyera de les quatre barres, que agermanen tots els territoris de l’antiga confederació catalano-aragonesa, i a tot allò que sone a valencianisme, a valencià o català, etc., que nega la unitat lingüística del valencià com a dialecte del català.
 
El tricolor, a part de ser respectuós amb l'actual senyera autonòmica coronada amb franja blava, es pot sentir  identificat, entre altres senyeres tricolors que també porten el blau amb les quatre barres, com diu el nostre lector  Vicent de Vera/ Poble de la Mar, en un interessant comentari, el 20, de 3-5-2014 fet en l’article editat en LA VEU:
 
“.- Amb la senyera amb BLAU triangle estelat, ensenya de la independència dels nostres germans catalans.
 
.- Amb la senyera amb BLAU franja estelada, ensenya que els republicans VALENCIANISTES portaren al front de guerra. senyera amb la qual també s’identificaven M. Sanchis Guarner, V. Andrés Estellés, o el meu veí Carles Salvador, i molts més lluitadors amb els qui em trobe més identificat que amb les trobes d’eixes vespetes enfurismades i estèrils.

Eixa política intel·lectualment simplista "Blavero/Antiblavero" ha portat i porta al País Valencià a l’erm del bipartidisme PPPSOE.”
 
Si  des de la tolerància i el respecte mutu, podem sumar i unir aquests tricolors, amb valencianistes i catalanistes, que representen els diferents espectres ideològics del valencianisme cívic i polític, front els “blaveros” espanyolistes, antivalencians i anticatalans, farem un pas molt important en la reconstrucció i vertebració del País Valencià.

next