Diari La Veu del País Valencià
Detencions per piulades, llibertat per violència
Una de les línies editorials del nostre diari digital és la defensa de la Pau i la no violència com a base essencial de la relació entre les persones i entre els pobles que habitem el planeta Terra.

La Veu condemna una vegada més la violència dels grups d’extrema dreta feixistes com el GAV, pels successos de Benirredrà, i condemna la total impunitat amb la qual aquests antivalencians espanyolistes actuen, sense que les forces públiques de seguretat actuen conforme han d’actuar en casos violents, mentre els responsables institucionals no alcen ni un dit en favor dels agredits. Des d’ací ens solidaritzem amb les víctimes, amb Escola Valenciana i amb l’Ajuntament de Benirredrà.

La Veu discrepa del contingut d’algunes de les piulades que s’han fet en relació a la mort de la Sra. Carrasco, on es fa apologia de l’assassinat i del terrorisme. I també discrepa dels atacs políticoinstitucionals del PP a la llibertat d’expressió a les xarxes amb pretensió de controlar drets fonamentals. El Codi Penal ja preveu els casos d’injúries i calúmnies es facen pel mitjà que es facen, per tant s’haurà d’aplicar quan calga i punt. Res més.

Al País Valencià et pot costar molt més car, policialment i judicialment parlant, escriure una piulada dient una barbaritat, que actuant violentament i causant lesions contra persones amb noms i cognoms. És equiparable? No. Quin nom té això? Impunitat i corrupció, que afavorix els violents contra les víctimes de lesions, situades ideològicament en qualsevol opció del valencianisme polític, cívic i cultural, de progrés i d’esquerres. Són massa dècades sempre igual.

La Veu també lamenta les informacions i piulades no contrastades que confonen la societat i que desprestigien el periodisme.

Cap agressió sense resposta.

Comparteix

Icona de pantalla completa