Eduardo Zaplana rep l'alta de l'hospitalització a domicili

L'expresident haurà de continuar acudint a La Fe per a seguir amb les proves rutinàries de seguiment de la malaltia
26 juny 2019 17:03h
Eduardo Zaplana va ser posat en llibertat el febrer passat per la jutgessa que instrueix el cas Erial. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'Hospital La Fe de València ha donat a l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana l'alta de la unitat d'hospitalització a domicili, encara que haurà de continuar acudint al centre per a realitzar-se les proves de seguiment de la leucèmia de la qual està afectat des del 2015.

Així ho han confirmat a EFE fonts del centre hospitalari, que han indicat que Zaplana va rebre l'alta i se li va retirar la unitat d'hospitalització a domicili que se li havia assignat en una data recent que no ha pogut encara ser determinada. No obstant això, haurà de continuar acudint al centre hospitalari per a seguir amb les proves rutinàries de seguiment de la seua malaltia. 

El diari Información ha publicat en la web un vídeo on es pot veure Zaplana passejant aquests dies per una platja de Benidorm.

Eduardo Zaplana va ser posat en llibertat el febrer passat per la jutgessa que instrueix el cas Erial després d'estar 295 dies a la presó; els últims 51, ingressat a l'Hospital La Fe.

La petició de la seua posada en llibertat havia sigut reiterada per la seua defensa i la seua família, que durant les 37 setmanes transcorregudes des del seu ingrés a la presó de Picassent va presentar diversos informes mèdics i recursos argumentant que el seu estat de salut era incompatible amb el risc de fugida.

next