Educació concedeix el bo infantil a nou de cada deu famílies sol·licitants

Les ajudes per a l'escolarització de 0 a 3 anys van dels 70 als 200 euros
29 octubre 2019 14:24h
De moment, Educació ha resolt positivament  37.101 ajudes. / DLV

VALÈNCIA. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimarts la resolució de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de les ajudes del bo infantil destinades a famílies amb fills escolaritzats en escoletes infantils de titularitat privada en el tram 0-3 anys i en les escoletes municipals en els trams 1-2 anys i 2-3 anys, així com l'ajuda que converteix en gratuït el tram 2-3 anys en les escoletes municipals dins del Pla d'avançament de l'escolarització als dos anys en l'ensenyament públic.

Educació destina un total de 55,5 milions d'euros en ajudes econòmiques per al bo infantil, la qual cosa suposa un increment del 20,6 % del pressupost respecte al curs passat, segons explica la Conselleria en un comunicat. En total, s'han concedit ja 37.101 ajudes, més d'un 5 % per damunt del curs 2016-2017, malgrat la caiguda de la natalitat. El total representa, segons les dades d'Educació, la concessió d'ajudes al 95% de les famílies sol·licitants. La resolució de les ajudes es pot consultar a través del d'aquest enllaç.

Per comarques, el 96% de les famílies d'Alacant que l'han sol·licitat es beneficien del bo infantil, ja que ha arribat l'ajuda, de moment, a 9.207 xiquetes i xiquets. A les comarques de Castelló tenen ja assegurat el bo infantil 3.328 alumnes, més del 95% de famílies que han demanat les ajudes. A les comarques de València la xifra de beneficiaris del bo infantil arriba a 24.556 escolars, el 95% dels sol·licitants.

No obstant això, "la xifra de beneficiaris augmentarà en les pròximes setmanes, ja que la majoria dels exclosos no ho han estat per motius de renda, sinó per haver presentat documentació incompleta. Si aquestes famílies completen la documentació requerida que els falta també rebran l'ajuda", assenyala el comunicat.

Millores introduïdes

L'augment del pressupost en un 20,6% respecte al curs passat permet incrementar els mínims i els màxims de les ajudes en el tram 2-3 anys en els centres privats, i les famílies que reben l'ajuda màxima de 200 euros en el tram 0-1 any en les escoletes infantils tant privades com municipals. Pel que fa al tram de 2 a 3 anys en els centres privats, l'import mínim mensual serà de 90 euros, quan fins ara era de 80 euros, un augment de 12,5%, i l'import màxim creix un 28,6% fins a arribar als 180 euros, mentre que abans era de 140 euros. Això repercuteix en un augment important de la inversió de la Conselleria en la xarxa d'escoletes infantils privades.

Alhora s'ha doblat el llindar de renda per habitant mínim perquè les famílies tinguen dret a rebre l'ajuda màxima de 180 euros al mes en el tram de 0 a 1 any. Si el curs passat rebien l'ajuda màxima les famílies fins a uns ingressos de 2.000 euros anuals per membre de la unitat familiar, en aquest curs entren en aquest grup tots els beneficiaris amb un nivell de renda ‘per capita’ per davall dels 4.000 euros anuals. La distribució de les ajudes es fa segons la renda familiar, que és el criteri principal per a la concessió del bo infantil amb l'objectiu que les famílies que més ho necessiten puguen escolaritzar els seus fills i filles. L'import de l'ajuda que corresponga a cada família s'ha determinat en aquesta convocatòria en funció de la renda per habitant dels membres de la unitat familiar corresponent a la declaració de l'IRPF de l'exercici 2017.

next