Diari La Veu del País Valencià
Educació i Economia activen el Pla valencià d’Impuls i Millora de la Formació Professional

VALÈNCIA. El Ple del Consell Valencià de Formació Professional (FP) ha aprovat aquest dilluns el Pla d’Impuls i Millora amb un pressupost de més de 176 milions d’euros amb la finalitat d’aproximar l’FP al món laboral, segons han informat fonts del Consell.

La sessió ha comptat amb l’assistència del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, Rafael Climent, els qui han anunciat que la iniciativa comptarà amb un calendari d’actuació de quatre anys.

El pla estableix com a objectius estratègics aconseguir una FP vinculada a l’entorn productiu, aconseguir un sistema “més àgil i flexible que enfortisca la cohesió social” i desenvolupar un sistema d’avaluació i millora de la qualitat de l’FP.

L’elaboració del programa ha sigut el resultat del treball conjunt de les diferents administracions, a més de la participació dels agents socials representats en el Consell Valencià de Formació Professional: la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), el Sindicat d’Unió General dels Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO).

El pla compta amb un pressupost específic de 176.842.315 milions d’euros i, segons ha indicat Marzà, l’objectiu és “cosir i impulsar fermament el teixit industrial i productiu valencià”. A més, ha afegit que amb aquesta iniciativa “atenem les necessitats específiques de les empreses i convertim l’FP en una opció d’estudis excel·lent per a molts valencians i valencianes”. Finalment, ha destacat que durant aquesta legislatura han “implantat uns 300 cicles formatius adaptats a les necessitats del teixit productiu valencià i s’han augmentat les unitats educatives fins a arribar a les 4.475, 425 més que en la legislatura anterior”.

Per part seua, Climent ha aplaudit “el treball conjunt” entre les àrees d’Educació i Ocupació al costat dels agents socials per a pactar un document que “naix amb vocació de ser referent”. Ha recordat que, segons diversos estudis, cap a l’any 2020 “només el 15% dels llocs de treball seran per a persones sense cap qualificació” i ha indicat, a més, que es requerirà “un 35% de la població amb estudis superiors i un 50% amb estudis mitjans”. “Per aquest motiu, la inversió en formació per a poder aconseguir aquestes taxes de titulació ha de ser una de les prioritats fonamentals per a poder canviar el model de creixement econòmic i garantir la cohesió social”, ha assenyalat.

D’aquesta manera, s’han estipulat objectius específics, com ara estendre la Xarxa de Centres Integrats d’FP, garantir un sistema integrat d’informació i orientació professional i millorar l’orientació en relació amb l’oferta integrada d’FP.

Comparteix

Icona de pantalla completa