Educació i la Universitat de València signen el conveni per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics

El conseller Marzà assegura que amb el nou conveni es farà "una gran tasca d'investigació i divulgació per a garantir llibertats i trencar amb prejudicis lingüístics"
10 juny 2019 13:57h
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà un total de 80.000 euros a la Universitat de València a fi de col·laborar econòmicament en les despeses ocasionades pel funcionament de la Càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni. / GVA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Universitat de València han signat el conveni per a la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics que es va aprovar en el Ple del Consell del 31 de maig per a la realització d'activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com la promoció del multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.

En la signatura han participat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la rectora de la Universitat de València, María Vicente Mestre; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüsime, Rubén Trenzano; la vicerectora d'Innovació i Transferència, María Dolores Real; la vicerectora d'Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; la directora del Servei de Drets Lingüístics, Catia Uchan; el codirector de la Càtedra de Drets Lingüístics, Rafael Castelló, i la codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics, Vicenta Tasa.

El conseller ha destacat que amb aquesta col·laboració es construeix "un camí comú per a garantir els drets lingüístics de les valencianes i dels valencians". "És un reconeixement que fem des de la Generalitat a la Universitat de València, perquè compta amb professionals de primer ordre en aquest àmbit", ha afegit, i ha continuat: "Amb la Càtedra es farà una gran tasca d'investigació i divulgació per a garantir llibertats i trencar amb prejudicis lingüístics".

Per la seua part, la rectora ha destacat que la Universitat de València és "tot un referent pel que fa a la política lingüística i la docència en valencià, i aquesta càtedra, que treballarà específicament els drets lingüístics, serà un avanç més per a continuar en aquesta política de multilingüisme i en la defensa de la nostra llengua".

El Consell aporta 80.000 euros a la nova càtedra

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà un total de 80.000 euros a la Universitat de València a fi de col·laborar econòmicament en les despeses ocasionades pel funcionament de la Càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni.

Entre les activitats que es preveuen en el conveni, es troba l'impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques predoctorals i postdoctorals, treballs d'investigació i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil.

De la mateixa manera, s'inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació o la consolidació de la Càtedra com a centre d'intercanvi, debat i reflexió amb l'organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

Per la seua banda, la Universitat de València es compromet a desenvolupar el programa d'activitats acordat i justificar les despeses corresponents. A més, la Universitat es compromet a complir les obligacions previstes en la Llei general de subvencions i en la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

next