Educació reclama a dues empreses de Castelló que tornen més de 200.000 euros d'ajudes al valencià

La Conselleria també ha remés informes a la Fiscalia, a l'Agència Antifrau i a la Inspecció de Treball sobre les irregularitats presumptament comeses per Canal Maestrat i Kriol Produccions 
9 novembre 2019 12:39h
La revisió d'aquestes subvencions ha sigut escomesa per la Conselleria d'Educació "en els últims mesos", segons les fonts consultades per EFE. / MIGUEL ÁNGEL POLO, EFE

VALÈNCIA (EFE, Redacció). La Conselleria d'Educació ha reclamat la devolució de subvencions per valor de més de 200.000 euros a les firmes castellonenques Canal Maestrat i Kriol Produccions. També ha remés informes sobre aquest tema a la Fiscalia, a l'Agència Antifrau i a la Inspecció de Treball.

Segons publica aquest dissabte el diari Valencia Plaza i han confirmat a EFE fonts de la Conselleria, aquest requeriment és fruit d'una investigació interna oberta arran de la denúncia d'una extreballadora de Canal Maestrat i exesposa d'un dels dos propietaris d'ambdues empreses –els germans Juan i Enrique Adell Bover–.

Segons han informat diversos mitjans de comunicació, aquesta dona va declarar recentment davant la Fiscalia Anticorrupció i va exposar que els empresaris formaven part d'una xarxa dedicada a l'obtenció de subvencions públiques "mitjançant falsedats".

La revisió d'aquestes subvencions ha sigut escomesa per la Conselleria d'Educació "en els últims mesos", segons les fonts consultades per EFE, i és fruit de la denúncia de la dona abans citada. Segons informa Valencia Plaza, les ajudes reclamades van ser concedides els anys 2016 i 2017. Les subvencions, no justificades o mal justificades, corresponen a 177.573 euros en el cas de Canal Maestrat i a 22.609 euros en el cas de Kriol Produccions.

En l'anàlisi de l'expedient concret s'han trobat irregularitats en les factures de subministraments energètics; inexistència de programació o continguts no ajustats a l'objecte de la subvenció, o possibles irregularitats en la justificació de nòmines i despeses a la Seguretat Social.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next