Educació repetirà la prova a l'opositora que va denunciar la pèrdua del seu exercici

Una aspirant va denunciar que el tribunal havia perdut una part de la seua prova i la Conselleria ha decidit repetir-la
10 juliol 2019 19:24h
Yasmina Pérez va denunciar el seu cas en veure que en les notes de la primera fase apareixia com a 'No presentat'. Imatge d'À Punt Mèdia

VALÈNCIA. Una aspirant que s'ha presentat a les oposicions docents convocades per la Conselleria d'Educació haurà de repetir aquest dijous la prova teòrica després que denunciara la pèrdua de l'examen per part del tribunal.

L'afectada, Yasmina Pérez, va realitzar el passat 26 de juny la primera prova del procés en l'institut Misericòrdia de València i, l'endemà, es va presentar a l'examen pràctic, que ha superat. Quan el dia 3 de juliol van eixir les notes es va trobar amb un 'No presentat' en la primera fase pel que va reclamar per la pèrdua del seu examen.

La Direcció General de Personal Docent, després de recaptar tota la informació sobre aquest cas, va redactar aquest dimarts una resolució que permet a l'afectada repetir la part A de la fase 1, han explicat fonts de la Conselleria d'Educació. D'aquesta manera, l'opositora, que el passat curs va treballar com a interina en un centre de Vinaròs (el Baix Maestrat), realitzarà el nou examen aquest dijous al matí en el mateix institut.

La mateixa Yasmina, que oposita per a aconseguir una plaça de l'especialitat de Biologia i Geologia, ha expressat, en declaracions a Europa Press, que s'alegra i és "un gran pas" que li deixen repetir la prova i que no quede "simplement desqualificada". En aquest sentit, ha subratllat que la decisió "ha sigut ràpida gràcies a la labor de la gent i els mitjans". D'una altra manera, creu que és possible que el recurs d'alçada interposat no s'haguera resolt en el termini de l'oposició i hauria quedat fora del procés selectiu.

No obstant això, reconeix que la "precipitació" –li hauria agradat comptar amb algun dia més, ja que no ha pogut rellegir-se les anotacions del temari– i els nervis afegits als ja normals d'un procés de selecció com aquest fan que no estiga en el millor moment per a afrontar la prova, encara que assegura que intentarà "donar-ho tot" en aquesta nova oportunitat.

Així mateix, apunta que ja no comptarà amb l'anonimat de la resta dels seus companys, ja que serà l'única a examinar-se davant el tribunal. Aquest dijous, a més, es revisaran els 57 exàmens del seu anterior tribunal –no 58, com havia d'haver-hi–, perquè puga quedar-se tranquil·la i comprovar que no s'ha produït cap problema amb les etiquetes d'identificació.

next