El temporal acumula ja registres de pluja històrics i desborda rius i rambles 

Les pluges han acumulat centenars de litres per metre quadrat en poques hores a la Vall d'Albaida, el Comtat i la Marina
12 setembre 2019 09:21h
El Clariano ha negat d'aigua el barri de Cantereria d'Ontinyent. / NATXO FRANCÉS / EFE

VALÈNCIA. Les pluges torrencials han afectat especialment les comarques del Comtat, la Vall d'Albaida i la Marina. Segons dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET) d'aquest dijous, el municipi de Beniarrés (el Comtat) liderava els registres d'aigua acumulada amb 425 litres per metre quadrat.

Per sobre dels 300 litres per metre quadrat es troben Benissili (la Vall de Gallinera) i Ontinyent (la Vall d'Albaida), on s'ha desbordat el riu Clariano. També són moltes les poblacions de la Marina, el Comtat i la Costera on s'han registrat precipitacions per sobre dels 100 litres per metre quadrat.

Un altre dels rius desbordats és el Cànyoles, al seu pas per Moixent (la Costera). La rambla del Bosquet no ha pogut contindre tota l'aigua, que ha negat els carrers de la localitat. De fet, alguns cotxes s'han vist arrossegats per l'aigua.

A Aielo de Malferit, a la comarca del Comtat, l'aigua que baixa amb força pel riu Clariano ha enderrocat el pont Vell, un dels emblemes patrimonials del municipi.

A la comarca de la Vall d'Albaida, on Ontinyent ha registrat el seu màxim històric amb 297 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, s'ha decretat l'emergència nivell 0 per risc d'inundacions. L'Ajuntament d'Ontinyent ha demanat la declaració de la zona catastròfica.

EFE, JUAN CARLOS CÁRDENAS

Un tornado enderroca part del poliesportiu de Dénia

A la Marina Alta, un dels municipis que més han patit les conseqüències del temporal és Dénia. Aquesta nit, un tornado ha arrancat el sostre del poliesportiu municipal i ha enderrocat part de l'edifici. L'alcalde del municipi, Vicent Grimalt, ha informat que el pavelló ha patit danys estructurals molt importants que impediran que es puga realitzar qualsevol activitat durant el curs 2019-2020, que va començar fa uns dies.

Per tant, les classes de la gran majoria d'Escoles Esportives Municipals i els entrenaments dels clubs no es podran desenvolupar al pavelló durant aquesta temporada. De fet, els tècnics municipals estan valorant si val la pena construir-lo o si és preferible fer-ne un de nou d'acord amb les necessitats de la ciutat. 

next