L'eix ciclista de l'avinguda Constitució de València ja està completament operatiu

Un carril segregat connecta els barris d'Orriols i Torrefiel amb la Saïdia i el centre des de la Ronda Nord
12 abril 2019 14:50h
La totalitat de l'eix Comte de Lumiares-avinguda de la Constitució suposa 1.450 metres de carril bici. / DLV

VALÈNCIA. Amb l'obertura del tram que discorre pel carrer de Comte de Lumiares i l'avinguda de la Constitució fins a Primat Reig s'ha completat aquest divendres tot l'eix de 1.450 metres que, des de la Ronda Nord, amplia les possibilitats dels veïns de València per a triar com desplaçar-se per la ciutat. 

Amb aquest nou tram, obert aquest divendres, es dona connexió a sis barris dels districtes de la Saïdia i Rascanya –Torrefiel, els Orriols, Sant Antoni, Tormos, Morvedre i Els Tendetes– cap al centre de la ciutat. A més, el carril es troba segregat sobre la calçada i és de 2,50 metres d'ample.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, consultat per Diari La Veu, ha exposat que "un miler de persones utilitzen ja diàriament aquest eix ciclista, que funciona amb total normalitat per l'Avinguda de la Constitució i estem segurs que, en breu, seran moltes més amb l'obertura d'aquest tram que completa l'actuació".

Per a Grezzi, aquesta oberta "dona la possibilitat a milers de veïns i veïnes d'Orriols i Torrefiel d'incorporar-se amb les seues bicicletes, patinets o VMP a circular de manera segura per la cada vegada més completa xarxa de carrils bici de València". A més, el regidor ha subratllat que aquesta és "una xarxa en la qual continuarem treballant perquè arribe i puga ser utilitzada des de qualsevol punt de la ciutat".

Bicicletes i vehicles es regeixen pels semàfors en un tram del carril que travessa una rotonda. / DLV

Aquest tram que s'obri ara completa l'eix ciclista de Comte de Lumiares-avinguda de la Constitució. Abans de Falles es va obrir a bicicletes, patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) un altre tram, el carril bici entre l'avinguda de Doctor Peset Aleixandre i el carrer de Ruaya, que a més connecta amb la marginal esquerra de l'antic llit del riu Túria. 

El nou tram deixa la planta viària amb un carril destinat a l'ús d'EMT-Taxi, un altre al trànsit motoritzat, un altre reservat com a zona d'estacionament –les places del qual no es veuen alterades– i el carril bici bidireccional, que se situa al marge esquerre si anem de nord a sud de la ciutat. 

Aquest projecte va ser seleccionat en els pressupostos participatius del 2016, aprovat en Junta de Govern al desembre del 2017 i adjudicat a l'empresa Geocivil per un import de 177.628 euros. A més, compta amb 80.642,40 euros de la subvenció del Programa Operatiu FEDER del País Valencià a projectes locals de mobilitat urbana sostenible.

El tram d'aquest eix ciclista ja operatiu des de Falles va registrar en els seus primers dies de funcionament del març un pas mitjà de 990 persones al dia (en jornades laborables) en bicicletes, patinets o VMP, segons indiquen els registres de captació del Centre de Gestió de Trànsit.

next