El 10N, el pla d'ajust i la proliferació de cases d'apostes, en la primera sessió de control a Puig de les Corts

La primera sessió de control al president de la legislatura tindrà lloc el pròxim dijous
23 setembre 2019 12:31h

VALÈNCIA. El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, respondrà aquest dijous, 26 de setembre, a les Corts, a diverses preguntes relacionades amb les conseqüències de les eleccions generals, la "proliferació descontrolada" de les cases d'apostes, el pla d'ajust del Consell i la situació financera de l'administració autonòmica.

En la primera sessió de control de la X legislatura, Puig donarà compte d'aquestes qüestions plantejades per Unides Podem-Esquerra Unida, Compromís, PP i Ciutadans (Cs), respectivament, segons han anunciat els grups aquest dilluns.

Mentrestant, els socialistes finalment han acordat no plantejar cap qüestió perquè el mateix Puig ha demanat al grup que no ho facen en considerar que les sessions de control corresponen a l'oposició i "no han de ser una qüestió laudatòria del govern", segons fonts del partit.

Respecte a la resta, la portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, preguntarà per les conseqüències que tindrà per al País Valencià la nova cita electoral del diumenge 10 de novembre, després de la investidura fallida del president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez.

També del Botànic, el síndic de Compromís, Fran Ferri, demanarà conéixer quines mesures té previst impulsar el govern valencià davant la "proliferació descontrolada" de cases d'apostes i l'"alarmant augment" de la ludopatia, "especialment entre els més joves".

Per part de l'oposició, la presidenta del PPCV i síndica del grup popular, Isabel Bonig, inquirirà al cap del Consell respecte a com valora la situació economicofinancera de la Generalitat Valenciana.

I de la bancada de Ciutadans, el líder del partit, Toni Cantó, vol saber "en quines conselleries i de quina forma repercutiran en el Consell les retallades pressupostàries de més de 450 milions d'euros anunciades pel Ministeri d'Hisenda".

El curs parlamentari comença després de les dues setmanes de compareixences de consellers per a explicar els seus objectius fins al 2023. El ple d'aquesta setmana se centra exclusivament en les propostes i les interpel·lacions ordinàries, amb la qual cosa les peticions de comissions es deixaran per a la següent sessió, segons va acordar la setmana passada la junta de portaveus.

next