El 45% de l'electorat prefereix un govern de coalició i la majoria vol que estiga conformat pel PSOE, Unides Podem i els nacionalistes

L'enquesta del mes de maig del CIS revetla que un 45% de la ciutadania creu que el millor per a la governabilitat és un govern de coalició
/
30 maig 2019 13:02h

VALÈNCIA. El 45% de l'electorat prefereix un govern de coalició per a dirigir la política espanyola. Aquesta és una de les conclusions que s'extrau del baròmetre que aquest dijous publica el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que també recull que entre els que prefereixen un govern de coalició, la majoria –un 34,1% dels enquestats– consideren que la millor opció seria que l'executiu comptara amb el suport del PSOE, Unides Podem i els partits nacionalistes no independentistes. 

La segona opció que més suports rep és la fórmula d'un govern format pel PSOE i Ciutadans, amb un 24,5%, seguida ja de lluny d'un pacte a tres entre el PSOE, Unides Podem i els partits independentistes. Tan sols el 7,6% dels enquestats considera que els socialistes haurien de governar en solitari. 

Pel que fa a la pregunta de com hauria de ser el pròxim govern de l'Estat, després del 45,2% que consideren que s'hauria de conformar un executiu de coalició, el 38,2% de les persones preguntades asseguren que hauria de governar el partit més votat i amb més escons tot i que no tinga majoria al Congrés. Una dada important que revetla també el baròmetre és que sols el 5,5% dels enquestats considera que s'haurien de repetir les eleccions davant de la impossibilitat que cap partit forme govern en solitari.

next