El 5G arriba a València a partir d'aquest divendres

Vodafone anuncia la implantació d'aquesta xarxa per a navegar a alta velocitat en 15 ciutats de l'estat espanyol
10 juny 2019 18:19h
El president de Vodafone a l'estat espanyol, Antonio Coimbra, ha presentat aquest dilluns els serveis 5G de la companyia. / EFE

MADRID. Vodafone llançarà a partir de divendres els seus primers serveis comercials de 5G en quinze ciutats espanyoles; una d'elles, València. D'aquesta manera, es converteix en la primera operadora a posar en marxa aquest servei a l'Estat i una de les primeres a Europa, segons ha anunciat el president i conseller delegat de la companyia a l'estat espanyol, António Coimbra.

Madrid, València, Barcelona, Màlaga, Sevilla, Bilbao, la Corunya, Saragossa, Pamplona, Santander, Vigo, Vitòria, Sant Sebastià, Gijón i Logronyo seran les ciutats on s'implante aquest servei de Vodafone, que s'estrena en aquesta tecnologia abans del que estava previst, segons Coimbra.

Els telèfons que comercialitzarà són de la marca Samsung (Samsung Galaxy S10), LG (LG V50 ThingQ) i Xiaomi (Xiaomi Mi MIX3). No n'hi haurà, però, de Huawei, ja que els seus terminals no han sigut certificats encara; s'inclouran quan no existisquen dubtes sobre aquests, ha dit el president pensant en el veto d'empreses com Google.

Multiplicar per 10 les velocitats de 4G

El desplegament 5G es farà sobre la freqüència de 3,7 Ghz, en la qual va adquirir 90Mhz la companyia al juliol del 2018 en la subhasta a l'Estat, segons el president, qui ha afirmat que la cobertura inicial en aquestes ciutats serà d'aproximadament un 50% i que s'anirà ampliant.

La velocitat de la xarxa de 5G serà fins a 1 Gbps en descàrrega de dades i a finals d'any es podran aconseguir 2 Gbps, de manera que es multiplicaran per 10 les velocitats de 4G.

El 5G té avantatges, com ara la reducció de la latència, fins a 5 mil·lisegons, la qual cosa serà fonamental en la transformació de sectors clau per al desenvolupament econòmic i aplicacions en temps real, com ara els cotxes autònoms, la telemedicina, la realitat virtual, el vídeo 8K i el cloud gaming (jocs en el núvol).

Sense pujada de preus

Totes les tarifes incorporaran el 5G amb el seu preu actual, de manera que seran la de Vodafone Ilimitada Total i Vodafone One Ilimitada Total les que podran gaudir a ple rendiment dels avantatges.

Vodafone va llançar el desplegament precomercial del 5G al juliol de l'any passat en sis ciutats espanyoles i en el Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona del passat mes de febrer es va fer la primera telefonada del món des d'un mòbil 5G, ha recordat Coimbra.

next