El 90% dels restaurants valencians estan digitalitzats

Un informe sobre les tendències en hostaleria assenyala que el 2019 els clients busquen emocions sensorials, noves tecnologies i transparència en l'origen dels aliments quan van a un restaurant
2 abril 2019 13:22h
El document aporta dades molt positives sobre les valoracions que fan els usuaris dels establiments valencians. / TURISME

VALÈNCIA. El 90% dels restaurants valencians té presència a les xarxes socials i el 40% té una pàgina web pròpia. Així s'extrau de l'Informe de Tendencias de Hosteleria en la Comunidad Valenciana, elaborat per les plataformes digitals TripAdvisor i El Tenedor.

Segons l'informe, presentat aquest dilluns per la Federació Empresarial d'Hostaleria de València i els representants de TripAdvisor i El Tenedor, al País Valencià hi ha 14.772 restaurants. El 2018, el sector de la restauració va créixer de mitjana un 0,6% al territori valencià, però el principal increment s'ha donat a la ciutat de València, amb un augment de l'1,2%. 

El document aporta dades molt positives sobre les valoracions que fan els usuaris dels establiments valencians, que reben una molt bona nota en les plataformes digitals. Així, els restaurants a València reben a TripAdvisor una puntuació del 4,05 dels usuaris internacionals i valencians. Els ciutadans austríacs, canadencs i russos són els que millor valoren els restaurants valencians.

Segons ha explicat el responsable d'El Tenedor, els clients busquen experiències diferencials als restaurants, més enllà del menjar. Així, segons les seues dades, es demanden experiències sensorials; l'ús de tecnologies; transparència en l'origen dels aliments; aliments lliures de lactosa i gluten; menjar saludable, i informació sobre el restaurant. 

De fet, han destacat que cada vegada més la majoria de reserves es fan a través del telèfon mòbil i que, després de la relació qualitat-preu, l'opinió d'altres usuaris és el principal criteri per a triar un restaurant. 

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat els resultats, que ha considerat positius, però ha fet una crida a l'inconformisme i a seguir treballant perquè els restaurants valencians continuen millorant. 

next