El balcó de l'Ajuntament de València rep 663.706 visites durant la primera legislatura de Ribó

'L'Ajuntament amb parets de vidre' va ser una de les primeres mesures del govern de La Nau el 2015 amb què buscava obrir les portes del consistori a la ciutadania
17 juny 2019 06:00h
Durant els mesos d'aquest 2019 les visites a l'edifici i al balcó han augmentat progressivament respecte a l'any anterior. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. Aquest dissabte, 15 de juny, l'Ajuntament de València ha iniciat una nova legislatura. S'han complit exactament quatre anys d'una de les primeres mesures que va prendre l'executiu liderat per Joan Ribó, la d'obrir la casa consistorial a la ciutadania perquè la poguera visitar. Així, un total de 663.706 persones, una xifra propera al nombre d'habitants de la ciutat –789.000– han visitat el consistori i el balcó municipal, des de juny de 2015 fins al passat divendres 14 de juny.

"Totes aquestes persones, veïns i visitants, han gaudit de les vistes de la plaça de l'Ajuntament des de les dependències municipals, obertes al públic des de l'arribada del Govern de La Nau. Però sobretot, ara saben que compten amb un ajuntament pròxim, que els obri les portes, que és transparent, i que està al seu costat quan ho necessiten", ha afirmat al respecte l'alcalde Joan Ribó.

'L'Ajuntament amb parets de vidre', que en el seu moment va anunciar l'alcalde, manté l'atractiu per a ciutadania i turistes, les visites dels quals no es comptabilitzaven fins que, vist el volum de persones interessades, el personal municipal en va elaborar un registre, ha assenyalat el consistori en un comunicat. Segons aquestes dades, el 2019 va començar amb unes xifres superiors a les de l'any anterior, ja que el gener i el febrer s'han registrat 9.642 i 10.531 persones respectivament, enfront de les 9.449 i 8.545 que van visitar l'ajuntament durant els mateixos mesos del 2018.

Tots els mesos, el volum de visites ha anat augmentant progressivament. Bona mostra d'això és que el maig del 2019 se n'han registrat 18.083, enfront de les 16.599 de maig del 2018. I durant els 14 primers dies de juny han sigut 6.988 les persones que s'han acostat a l'Ajuntament per a visitar espais d'interés cultural i d'accés obert com, per exemple, el Saló de Cristall, el Museu Històric Municipal i l'Hemicicle, on mensualment té lloc el Ple, l'òrgan de màxima representació política de la ciutadania en el govern de la ciutat.

next