El Banc d'Espanya reconeix que existeixen dificultats per a accedir al lloguer però rebutja limitar els preus

L'organisme recomana "redefinir" el sistema de pensions amb criteris de "sostenibilitat financera"
28 maig 2019 17:35h
El Banc d'Espanya sosté que cal "donar prioritat" a les polítiques dirigides a afavorir l'oferta d'habitatge de lloguer. / EUROPA PRESS

MADRID. El Banc d'Espanya ha constatat les dificultats d'accés a l'habitatge i "l'elevat" augment dels preus del lloguer a l'informe anual del 2018 però no veu "adequat" limitar els preus dels habitatges de lloguer. "Segons l'evidència internacional, aquest tipus de mesura no només redueix l'oferta sinó que també pot afavorir un deteriorament important dels immobles", afirma l'organisme presidit per Pablo Hernández de Cos.

El Banc d'Espanya sosté que cal "donar prioritat" a les polítiques dirigides a afavorir l'oferta d'habitatge de lloguer i creu "convenient millorar la seguretat jurídica" perquè els propietaris d'immobles aposten per ofertar els habitatges en règim de lloguer. A banda, el supervisor també recomana "redefinir" el sistema de pensions per a fer front a l'envelliment de la població, amb criteris de "sostenibilitat financera".

L'organisme apunta que s'hauria de retardar l'edat de jubilació a mesura que augmenta l'esperança de vida i modificar el sistema de fixació de prestacions. "Retardar les necessàries reformes del sistema públic de pensions podria contribuir al fet que la distribució del cost de la reforma entre diverses generacions es faça menys equitativa i amb el cost d'una major incertesa", ha avisat.

next