El bon oratge predominarà durant la setmana fallera 

L'Aemet preveu temperatures màximes diürnes de fins a 20 graus, però alerta que el temps pot empitjorar per a la 'Cremà'
12 març 2019 12:36h
La nit de la 'Cremà' hi ha probabilitats de pluja. / EFE

VALÈNCIA. Les Falles del 2019 estaran dominades pel temps anticiclònic, estable i primaveral que deixarà màximes per damunt dels 20 graus, encara que el pronòstic meteorològic adverteix d'un possible canvi a partir del dilluns 18, amb més fred i un 50% de possibilitats de pluja.

Segons l'anàlisi al qual ha tingut accés EFE per part de l'Agència Estatal de Meteorologia, la posició de l'anticicló atlàntic bloquejarà la circulació de borrasques, amb la qual cosa l'escenari més probable durant els pròxims dies és que persistisca la presència de cel poc nuvolós o sense núvols, amb algun dia de pas de núvols alts, probabilitat nul·la o molt baixa de precipitacions i vent de l'oest i nord-oest fluix a moderat amb brises.

Respecte a les temperatures màximes, predominaran les suaus amb valors entre els 20 i els 23 graus, encara que algun dia es poden superar els 25. Les temperatures nocturnes, com ha durant tot l'hivern, seran fresques, per davall de 10 graus, segons pronostica el cap de Climatologia de l'Aemet a València, José Ángel Núñez.

En les festes de l'any passat els protagonistes van ser el vent de ponent, la pluja en la vesprada del dia 19 i el fred de la 'Cremà'. Dins de la ciutat va ser la setmana fallera més ventosa en 30 anys, però en zones obertes o ben exposades als vents de ponent van ser les Falles més ventoses en quasi mig segle, des del 1971, segons les dades aportades.

En l'última vesprada de les Falles 2018 el vent va girar a nord-oest i es va produir la irrupció d'una massa d'aire molt freda i les temperatures van caure de forma significativa.

La vesprada del dia de Sant Josep va ser freda i, a estones, amb pluja, i la nit de la 'Cremà', molt freda: la temperatura registrada a la una de la matinada del 20 de març de 2018 (7,8 graus) és la més baixa a eixa hora des del 1949.

next