El candidat del PP a l'Alcaldia de Novetlè escriu malament el nom del poble al cartell electoral

Vicent Ramon García Mont no és natural de la localitat de la Costera i ja va ser alcalde d'Algemesí durant dues legislatures
11 maig 2019 14:32h
García Mont ha abandonat la Presidència de l'agrupació local d'Algemesí per a intentar ser alcalde de Novetlè. 

VALÈNCIA. Sota el lema 'Canvia per una bona gestió', Vicent Ramón García Mont demana el vot per a convertir-se en alcalde de Novetlè pel Partit Popular. Al municipi de la Costera no hi ha agrupació local del PPCV i, actualment, els populars no tenen representació en el consistori. 

Per això, tota la llista que encapçala qui va ser alcalde d'Algemesí (la Ribera Alta) està integrada per persones de fora. És una llista fantasma o, com la qualifiquen alguns veïns, "de cuneros" perquè la finalitat és tractar de sumar vots i regidors electes per a tindre més representació, posteriorment, en les diputacions. Tanmateix, el candidat està fent campanya, però, amb una cartelleria que usa un topònim que no existeix ni en valencià ni en castellà.

Vicent García Mont es presenta en el cartell electoral com a "candidat a l'Alcaldia de Novetlé". Però el nom en valencià del municipi és Novetlè, amb accent obert en l'última vocal tal com recull l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Encara que el consistori ha iniciat darrerament els tràmits per a recuperar la forma exclusiva en valencià, fins que no concloga el procés la denominació continua sent bilingüe, és a dir, en valencià Novetlè i en castellà Novelé. En cap cas l'AVL recull la variant Novetlé com usa el candidat del PP a l'Alcaldia.

Cartelleria de campanya del candidat popular a l'Alcaldia de Novetlè. / DIARI LA VEU

García Mont va govern a Algemesí entre els anys 2007 i 2015. Després de dos legislatures va perdre l'Alcaldia de la localitat de la Ribera Alta en les passades eleccions, però va continuar al capdavant dels populars d'Algemesí exercint de portaveu del grup en l'oposició, un lloc que va abandonar fa uns mesos per a deixar pas a un nou portaveu i aspirant a recuperar el govern municipal d'Algemesí.

Vicent Ramón García Mont ha sigut protagonista per algunes declaracions controvertides, com ara, quan el 2011 va dir en un acte dels populars a la Ribera Alta que el 20 de novembre "és una data històrica perquè han mort grans persones". La frase la va pronunciar el dia que feia anys de la mort del dictador Francisco Franco. 

Durant la seua segona legislatura, García Mont va expulsar de dins de la casa consistorial els periodistes de La Sexta que volien gravar les 'becerrades cadafaleres'. "La Sexta és una televisió no benvinguda", va dir l'aleshores alcalde d'Algemesí.

next