El centre de Barcelona es converteix en un camp de batalla en la segona nit de protestes per la sentència de l'1-O

Mossos d'Esquadra confirmen 25 detencions arreu de Catalunya per atemptat a agents de l'autoritat
16 octubre 2019 00:07h
Vista general del Passeig de Gràcia, tallat al trànsit i amb xicotetes fogueres i furgonetes policials. / POL SOLÀ / ACN

BARCELONA (ACN). El centre de Barcelona s'ha convertit aquest dimarts a la nit en un camp de batalla amb barricades en flames i enfrontaments entre policies i mossos d'esquadra i manifestants en el marc de les protestes per la sentència de l'1-O.

Mossos d'Esquadra i Policia Nacional han actuat amb contundència per dispersar manifestants que intentaven arribar a la seu de la delegació del govern espanyol a la capital catalana, i en aquest context és on han començat a aparéixer les nombroses barricades en flames.

Les càrregues policials han provocat la dispersió dels concentrats, i posteriorment s'han encés altres barricades a altres punts pròxims, com ara el passeig de Gràcia o l'avinguda Diagonal. També hi ha hagut desperfectes a cotxes i motocicletes.

Els Mossos confirmen amb dades de les 00.30 hores de dimecres un total de 25 detencions per atemptat a agent de l'autoritat. Del total, 13 detencions s'han produït a Tarragona, 8 a Lleida, 3 a Barcelona i 1 a Sabadell. Segons explica el cos de seguretat català, les tres detencions de Barcelona s'han produït després que les persones hagen intentat trencar la línia policial i després de diversos avisos policials perquè els concentrats cessaren "l'actitud violenta", subratllen fonts dels Mossos d'Esquadra.

A més, asseguren que els manifestants detinguts han fet llançaments de pedres i objectes, i que en tot moment s'han mostrat "molt violents".

Els Bombers de Barcelona treballen per apagar els focs, que en algun cas afecten mobiliari urbà com contenidors.

Inici dels incidents

Els disturbs s'han registrat quan milers de persones han intentat arribar al davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona. Un fort desplegament policial ho ha impedit i ha començat un intercanvi de llançament d'objectes dels manifestants i càrregues de la policia.

La tensió ha anat pujant fins que han començat a aparéixer les barricades en flames, en un moment en què ja les càrregues eren nombroses i les furgonetes policials intentaven dispersar els manifestants.

La dispersió ha portat persones concentrades a altres punts de l'entorn com la mateixa avinguda Diagonal, que també ha sigut tallada i on també han aparegut barricades en flames.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next