El Circ del Sol revela a la Marina alguns secrets de l'espectacle que durà a València

La companyia exposa la trajectòria artística de les seues produccions a través dels vestuaris, el treball tècnic i els audiovisuals
12 abril 2019 17:26h
La companyia estrena el proper 30 de maig a València 'Kooza'. / LA MARINA

VALÈNCIA. L'Edifici Veles e Vents, a la Marina de València, ha obert les seues portes, aquest divendres al matí, a l'exposició Kooza, behind the scenes, una mostra que revela alguns dels secrets del nou espectacle del Circ del Sol –que arribarà a la ciutat el proper 30 de maig– i que tracta de visualitzar la realitat a la qual s'enfronten molts dels artistes abans d'eixir a escena.

La companyia reuneix en un mateix espai elements de vestuari de l'espectacle, peces audiovisuals que revelen alguns dels detalls més interessants del procés de creació de les seues produccions i imatges que demostren el treball que porta darrere cada espectacle.

El director musical de diversos espectacles del Circ del Sol, Ale Romero, ha presentat l'exposició posant en valor el treball de tot l'equip per a portar un "xou únic, molt humà i bastant tradicional", ha ressaltat. Romero ha explicat que el nom de l'espectacle té un significat en l'idioma sànscrit, perquè significa caixa, per la qual cosa el director ha ressaltat que aquesta nova creació és una "caixa de sorpreses".

Kooza tracta la història de L'Innocent, una persona alegre que, mitjançant un altre personatge, 'El Bromista', descobreix què és el món en el qual viu.

El recorregut de l'exposició es divideix en quatre sales, la primera de les quals comença amb un recordatori de tots els espectacles que ha fet la companyia des dels seus inicis mitjançant 27 cartells d'aquests esdeveniments. Una de les obres més destacades és Alegria, que va ser el primer espectacle que va arribar a l'Estat i que va donar la volta al món.

La següent sala tracta de reconéixer el treball dels 80 operaris que són necessaris per a construir eixa gran carpa groga i blava que amaga en ella una "xicoteta ciutat d'artistes" i treballadors que, depenent de l'espectacle, són de diferents nacionalitats. En aquesta part de la mostra es conta l'origen i el procés creatiu de les produccions que després ixen de gira pel món, i revela algunes curiositats del procés artístic en gira, així com els passos que ha de donar un artista per a pertànyer a la companyia.

A continuació, s'arriba a la zona més personal de l'espectacle, que és la creació del vestuari, la importància de la tecnologia per al desenvolupament de les actuacions i la capacitat que té cada artista per a aprendre a maquillar-se sol.

Una de les parts més destacades és la mostra dels caps d'escaiola que són dels artistes i que serveixen per a realitzar les mesures necessàries per a cada vestuari com, per exemple, per als barrets.

L'última sala conta el compromís que té el Circ del Sol amb el medi ambient; concretament, amb la recollida de l'aigua de pluja per a reutilitzar-la, la gestió de l'efecte d'hivernacle; la gestió de residus perillosos i residuals, i el compromís amb les ciutats més desfavorides.

next