El Col·lectiu Ovidi Montllor carrega contra la censura d'artistes per part de la dreta 

Els signants denuncien en un comunicat que s'està vivint "un temps de reculada en els drets democràtics" en els llocs governats per PP, Ciutadans i Vox
4 agost 2019 13:13h
El Col·lectiu ha criticat la decisió de cancel·lar el concert de Luis Pastor a Madrid. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. El Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor ha emés un comunicat a favor de la llibertat d'expressió on carrega contra la recent decisió del govern de Madrid d'anular el concert que tenien previst per al setembre el cèlebre cantautor Luis Pastor i el seu fill, Pedro Pastor. 

Els signants consideren aquests fets com a "senyals que anuncien –en aquells llocs governats per PP i Ciutadans, i ara a més amb la presència de Vox dins o fora d'aquests governs– un temps de reculada en els drets democràtics" i citen altres casos recents com el del Festival de San Mateo, a Oviedo, i el que ja va ocórrer a Madrid amb el grup Def Con Dos i el seu cantant César Strawberry. Així mateix, recorden que al País Valencià, Pep Gimeno 'Botifarra' i Carraixet també van sofrir prohibicions i anul·lacions per part de la dreta. 

"Davant aquests atacs continuats a drets fonamentals, el Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor vol deixar clara l'aposta per una reactivació ciutadana de la lluita per la llibertat d'expressió en tots els seus àmbits. Per això denunciem les pràctiques de les dretes polítiques en aquells llocs on governen i exigim que els drets als quals tant al·ludeixen quan parlen de la Constitució siguen respectats sense excuses de cap classe", expliquen al comunicat.

Des del Col·lectiu asseguren que "la llibertat d'expressió és d'obligat compliment governe qui governe" i que "la cultura és un dels més llargs i amples valors d'aquesta llibertat". Així mateix, censuren que Ciutadans, PP i Vox decidisquen "prohibir des dels seus governs allò que no els agrada perquè no està d'acord amb la seua ideologia" i mostren la seua solidaritat "amb els qui estan sofrint una persecució per part d'aquests governs de la dreta". 

Entre els signants del manifest es troben músics com Joan Manuel Serrat, Vicent Torrent o Carraixet, periodistes com Jesús Maraña, Andreu Escrivà o Amalia Garrigós i els expresidents de la Generalitat Joan Lerma i Josep Lluís Albinyana, entre d'altres. 

next