El comerç al detall és l'activitat amb major contribució al naixement d'empreses valencianes

El 12,6% dels nous negocis creats al País Valencià es dediquen a la venda minorista
26 novembre 2019 18:01h
El 2017 s'han registrat 5.640 morts d'empreses de comerç al detall. / EFE

VALÈNCIA. L'any 2017 van nàixer al País Valencià 38.937 empreses, segons les últimes dades sobre demografia empresarial de l'INE, fetes públiques aquest dimarts. Dels naixements totals, el 12,6% (4.924) corresponen a l'activitat de comerç minorista, que se situa com l'activitat amb major aportació al nombre de naixements empresarials.

Li segueixen les empreses de serveis de menjars i begudes, amb 4.194 naixements (10,8%); el comerç majorista i intermediaris del comerç, amb 3.002 naixements (7,7%), i la construcció d'edificis (7,6%). La major part d'empreses de comerç creades són d'empresaris autònoms. La majoria, el 75,6%, són empreses sense assalariats, i el 22,8% són empreses d'entre 1 i 4 assalariats.

Paral·lelament, s'han produït 32.727 morts empresarials al País Valencià, una xifra inferior al nombre de naixements, que ha permés un augment net del nombre total d'empreses. Aquest dinamisme empresarial no s'ha traslladat al comerç al detall, que continua acusant un nombre de morts empresarials superior al de naixements.

El 2017 s'han registrat 5.640 morts d'empreses de comerç al detall, que es tradueixen en una pèrdua neta del teixit empresarial d'aquesta activitat. Segons l'oficina Pateco, aquest desequilibri en la creació d'empreses de comerç minorista pot justificar-se per l'elevada rotació d'empreses en el comerç al detall i per la dificultat per a sobreviure. 

Les taxes de supervivència de l'activitat comercial detallista per a l'estat espanyol mostren que, en un període de cinc anys, sobreviuen entorn d'un 36% i un 37% de les empreses de comerç al detall enfront del 40% o més de les empreses del total de l'economia.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next