El comité d'empresa d'À Punt demana al futur govern de la Generalitat més personal i més pressupost

La representació dels treballadors dels mitjans públics considera necessari un augment dels empleats per a incorporar nous perfils professionals i garantir el relleu generacional
16 abril 2019 17:23h
El Comité d'Empresa demana no seguir pel camí de l'externalització. / À PUNT

VALÈNCIA. El Comité d'Empresa d'À Punt Mèdia demana al govern valencià que isca de les urnes que duga a terme un augment "urgent" del pressupost i de la plantilla i que no continue "pel camí de les externalitzacions de treballadors per a amagar un disseny de plantilla curt i allunyat de les necessitats".

A setmana i mitja de les eleccions, els treballadors creuen que el 28-A representa "una gran oportunitat perquè els futurs governants resolguen algunes de les incògnites i faltes amb les quals va nàixer la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC)", amb l'objectiu d'"avançar en la seua consolidació i deixar arrere les incerteses pròpies de moments inicials".

Entre aquestes destaquen "un major blindatge normatiu i fins i tot estatutari que impossibilite al màxim un nou cas de cessament del servei" com en l'extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV), "amb les conseqüències nefastes que va suposar per a la indústria audiovisual, l'economia autonòmica i la societat".

Per a evitar-ho, el Comité d'Empresa apel·la en un comunicat a "fugir de plantejaments a curt termini i apostar decididament pels mitjans públics de comunicació". "El contrari seria donar ales a la minoria que qüestiona la seua capacitat per a vertebrar la llengua i el territori, difondre la cultura valenciana i donar suport a l'economia i les empreses locals", adverteix.

L'estratègia que proposa es basa en el fet que el Consell "proporcione els recursos suficients perquè aquest nou projecte de comunicació dels valencians es puga desenvolupar de forma sòlida i sostenible". No obstant això, recorda que el pressupost actual està "al mínim assignat per la llei de creació i necessita urgentment un augment que hauria d'aprovar-se durant la pròxima legislatura", com va establir la comissió d'experts de les universitats valencianes.

Relleu generacional

En la mateixa línia, els treballadors veuen "necessari i urgent" l'increment d'una plantilla que "s'ha comprovat insuficient per als reptes marcats i, per damunt de tot, els que es volen aconseguir". Una dimensió adequada, al seu parer, "permetria l'obligada renovació generacional i l'aparició de nous perfils professionals, tan necessaris en el nou panorama de la comunicació".

"De cap manera es pot continuar pel camí de les externalitzacions de treballadors per a amagar un disseny de plantilla curt i allunyat de les necessitats", reivindica el Comité d'Empresa, per a recalcar que "les externalitzacions només causen precarietat i devaluació salarial".

La seua meta és que l'ens es convertisca en "un referent en matèria laboral i servir de model per a millorar les condicions laborals i les retribucions de tot el sector". Sobre aquest tema, recorda que la llei 6/2016 de la Generalitat del servei públic de radiotelevisió autonòmica contempla que l'equiparació de les condicions dels treballadors d'empreses privades que presten els seus serveis a la corporació.

next