El Consell aprova 24,8 milions per a les universitats públiques valencianes

Mónica Oltra ha precisat que aquesta quantitat es refereix a la compensació per costs derivats de la normativa estatal i autonòmica
27 desembre 2019 18:04h
Així mateix, s'ha aprovat destinar 235.000 euros a convenis amb les universitats públiques per a pràctiques formatives d'estudiants el 2020 i per a la difusió d'investigacions relacionades amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El ple del Consell ha aprovat aquest divendres dos acords pressupostaris destinats a les universitats públiques valencianes, un de 24 milions d'euros per a la compensació de costs, i un altre de 869.000 euros per a l'augment de retribucions del personal universitari.

Així ho ha assenyalat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior a l'últim ple d'enguany, qui ha precisat que la distribució entre les universitats públiques d'un total de 24 milions d'euros es refereix a la compensació per costs derivats de la normativa estatal i autonòmica.

En concret, la Universitat de València rebrà 8.145.600 euros; 7.221.600 euros seran per a la Universitat Politècnica de València; 4.346.400 euros, per a la Universitat d'Alacant; 2.205.600 euros, per a la Universitat Jaume I, i 2.080.800 euros, per a la Universitat Miguel Hernández.

D'altra banda, el Consell ha autoritzat la distribució entre les universitats públiques de 869.846 euros per a finançar l'augment de retribucions del personal de les universitats públiques el 2019 d'un 2,25% respecte a les del 2018, més un 0,25% addicional amb efectes des del passat 1 de juliol.

D'aquest import, 304.351 euros seran per a la Universitat de València; 218.333 euros, per a la Universitat Politècnica de València; 193.101 euros, per a la Universitat d'Alacant; 88.009 euros, per a la Universitat Jaume I, i 66.051 euros, per a la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Així mateix, s'ha aprovat destinar 235.000 euros a convenis amb les universitats públiques per a pràctiques formatives d'estudiants el 2020 i per a la difusió d'investigacions relacionades amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

D'altra banda, el ple del Consell ha autoritzat l'acord pel qual s'aplica un increment addicional del 0,25% de la massa salarial previst en els pressuposts de la Generalitat del 2019 relatiu al personal de l'Administració de Justícia al País Valencià.

L'augment s'aplicarà sobre el complement específic de metges forenses i dels ajudants de laboratori, segons es va negociar en la Taula Sectorial de Justícia, i suposarà un total de 276.763 euros per al personal de l'Administració de Justícia.

El ple del Consell també ha aprovat l'acord pel qual s'aplica un increment addicional del 0,20% de la massa salarial previst en els pressuposts de la Generalitat del 2018, relatiu al personal del cos d'Auxili Judicial.

Un altre dels acords del ple del Consell ha sigut la renovació del Consell d'Administració de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), que entre altres nomenaments implica que la presidència passe del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, a la consellera d'Innovació, Carolina Pascual.

A més, s'ha aprovat la contractació, per part del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, LABORA, de la realització d'obres per a reparar els danys a l'Espai Labora d'Ibi (l'Alcoià) a causa de les pluges torrencials ocorregudes durant la gota freda de setembre.

Les obres estan encaminades a evitar el col·lapse de la biga de coberta i a la reparació de la teulada de l'edifici que ocupa l'Espai Labora de la localitat d'Ibi, amb la finalitat de garantir la seguretat de l'edifici.

next