El Consell aprova l'oferta pública d'ocupació del 2019 amb 477 places de treball

Del total de llocs convocats, 286 estan reservats per al torn lliure i 191 es destinen a la promoció interna
12 abril 2019 12:49h
La Conselleria de Justícia calcula que els exàmens per a ocupar les 477 places es podrien prolongar com a màxim fins a principis d'abril del 2020. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El ple del Consell ha aprovat aquest divendres, 12 d'abril, el decret que dona llum verda a l'Oferta d'Ocupació Pública (OPO) de la Generalitat del 2019, que suposa una oferta de 477 nous llocs, 286 d'ells per torn lliure i 191 de promoció interna.

La present oferta pública va ser negociada amb les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial de Funció Pública celebrada el passat 29 de març i està referida, exclusivament, als llocs de treball que tenen una gestió atribuïda a la Direcció General de Funció Pública de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, que haurà de convocar els processos selectius en el termini màxim d'un any. Així, segons els plans de la Conselleria, els exàmens per a ocupar les 477 places es prolongarien com a màxim fins a principis d'abril del 2020. Tal com va avançar aquest diari a principis d'aquest mes d'abril, la present oferta està orientada a contribuir, en el grau més alt possible, a la reducció de la temporalitat en l'Administració de la Generalitat.

Places oferides

Les places oferides ascendeixen a 477 i d'elles, 286 corresponen al torn lliure. Quant a les places de promoció interna –191–, 154 corresponen a la promoció interna ordinària, de manera que es dona compliment al que es preveu en l'article 119 de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana quant a la reserva per a la promoció interna del personal.

De les 477 places, el major nombre de places aniran destinades a cobrir places d'especialistes en Educació Especial. Per a aquest cos, que tot i treballar en aules no depén de la Conselleria d'Educació, es convocaran 98 places, 48 per al torn lliure i 50 per a promoció interna. El següent grup més nombrós és el d'ajudants de residències, que podran optar a 60 places; totes elles del torn lliure. Completa el pòdium la categoria de treballadors socials, amb 59 places: 30 del torn lliure i 29 de promoció interna.

La Generalitat també té previst convocar 50 places per a auxiliars d'infermeria –25 de torn lliure i 25 de promoció interna–; 30, per a educadors socials –15 per a cada torn–, i 20 places també per a cadascun dels cossos d'atenció sociosanitària, psicòlegs i enginyers informàtics –en cada procés 10 places seran per al torn lliure i 10 per a promoció interna–.

Per als cossos d'enginyers especialitzats en investigació agrària i per al cos de serveis de suport general escala subalterns es convocaran 10 places respectivament. En cada procés, 5 seran del torn lliure i 5 del de promoció interna.

Per davall de la desena de llocs es convocaran oposicions per a interventors (4 places), tècnics en traducció i interpretació lingüística (2 places), tècnics i gestors de geodèsia i cartografia (4 places), tècnics superiors i gestors d'acció social i serveis socials (6 places), tècnics de medi ambient (6 places) i enginyers agrònoms (2 places).

També s'oferiran 3 places per als cossos de treballadors de teràpia ocupacional, per a especialistes en pesca marítima, per a especialistes en comunicacions i emergències, i per a ajudants d'obra. Totes aquestes places estan reservades per al torn lliure.

Altres 8 places seran per a especialistes en conducció i mecànica de vehicles; 5 per a ajudants de manteniment de magatzem; 4 per a auxiliar de manteniment general; 4 per a auxiliar de manteniment d'electricitat, i 2 per a auxiliars de manteniment d'electrònica; 2 per a peons agraris, i 2 per a monitors terapèutics.

next