El Consell Valencià de Cultura distingeix la fundació de Bombas Gens amb la Medalla de la institució

L'ens consultiu destaca la contribució de l'entitat a la cultura i al mecenatge així com la importància dels projectes de caràcter social
5 juny 2019 17:53h
L'acte de lliurament serà dimecres que ve al Palau de Forcalló. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Fa uns mesos el Ple del CVC va decidir, per unanimitat, atorgar la Medalla de la institució a la Fundació per Amor a l'Art, "en una mostra de suport a un projecte artístic i de mecenatge que s'ha convertit en poc temps en un referent europeu i global", ha informat l'ens estatutari a través d'un comunicat.

Entre les accions que el Consell va valorar, hi ha la recuperació del gran conjunt patrimonial de l'antiga fàbrica Bombas Hidráulicas Carlos Gens a l'avinguda de Burjassot de València, al barri de Marxalenes, del 1930, una bona mostra de l'art déco industrial que va tancar fa dècades i va estar a punt de desaparéixer fins que la Fundació per Amor a l'Art la va restaurar i convertir en un centre expositiu i d'activitats culturals.

A aquest reconeixement del mecenatge s'afegeix la importància per al barri de Marxalenes de la presència de la Fundació, no només en un sentit cultural i urbanístic, sinó d'ajuda i integració social, perquè la institució ha incorporat al recinte de Bombas Gens un menjador i tallers per a xiquets amb risc d'exclusió, un Centre de Dia i un centre d'investigació de malalties rares.

Per tot això, la Medalla del Consell Valencià de Cultura, que es lliurarà el dia 12 de juny, a les 12 del migdia, a la seu del Palau de Forcalló distingeix la fundació durant la celebració d'un acte que té caràcter públic i on s'espera l'assistència d'autoritats i de diversos representants de la societat civil.

next