El Cor de la Generalitat desconvoca les vagues previstes per a febrer, març i abril

La unitat artística estudia l'oferta de l'Administració de traure a oposició 11 places per a aquest any en lloc de la totalitat de la plantilla 
11 febrer 2019 18:14h
L'assemblea de treballadors decideix per majoria desconvocar les aturades. / TATO BAEZA - LES ARTS

VALÈNCIA. Els treballadors del Cor de la Generalitat han acordat aquest dilluns desconvocar les vagues previstes per a aquest mes, març i abril després que la Conselleria de Cultura haja acceptat realitzar una transició "gradual i progressiva" per a consolidar les places de la plantilla.

Segons han informat fonts del cor a EFE, la decisió s'ha adoptat després que l'Institut Valencià de Cultura (IVC) els haja traslladat que no eixiran a concurs el total de les 61 places –59 del cor, un pianista i l'assistent de direcció–, com s'havia anunciat. Finalment, segons les mateixes fonts, s'oferiran onze places enguany i en 2020 un número sense determinar però que no abastarà tota la plantilla actual.

Els treballadors del Cor havien convocat vagues els dies 15 i 17 de febrer; el 7, 22, 24, 28 i 31 de març, i el 10, 11, 14, 16 i 18 d'abril, coincidint amb les funcions de I masnadieri, els oncerts del 600é aniversari Generalitat, Iolanta i La malquerida.

Representants dels treballadors del Cor i de la Conselleria de Cultura estaven citats aquest matí al Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL) amb l'objectiu de buscar un acord. Després de la nova proposta de Cultura, els representants del cor han demanat la suspensió de l'acte al TAL per a traslladar als treballadors en assemblea la nova postura de la Conselleria.

L'assemblea ha acordat, per una àmplia majoria, desconvocar les vagues, una decisió que serà demà comunicada oficialment al tribunal d'arbitratge, segons han indicat les mateixes fonts.

next