El descens de la calor aquest diumenge encara deixarà màximes de 38 graus

Emergències manté el risc extrem per incendis i l'avís groc per altes temperatures per a aquesta jornada
30 juny 2019 11:12h
La previsió apunta que Ontinyent registrarà la temperatura més alta d'aquest diumenge. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les temperatures comencen a baixar aquest diumenge després de la jornada d'onada de calor que aquest dissabte va portar a registrar rècords històrics, encara que en alguns punts del territori se superaran els 38 graus, segons la predicció de l'Aemet.

L'avís groc per altes temperatures continua actiu al nord de la demarcació de València, a la zona interior i també a la part interior de la zona del litoral. De la mateixa manera, l'avís groc es manté a l'interior sud de la demarcació de Castelló. La franja litoral tindrà temperatures més suaus, segons ha precisat l'agència de meteorologia.

Per tant, les temperatures mínimes experimentaran un lleuger descens i les màximes també baixaran, sobretot al litoral nord de la demarcació de Castelló.

Malgrat que l'onada de calor comença a remetre, la localitat d'Ontinyent registrarà una temperatura màxima de 38 graus i una mínima de 20. També en municipis d'interior, els termòmetres arribaran els 36 graus, com ara a Requena i Alcoi, on s'esperen mínimes de 19 i 22 graus, respectivament. El mercuri arribarà als 35 graus a Morella i Oriola.

Quant a les grans ciutats, les temperatures oscil·laran entre els 32 i 22 graus a València i Alacant, i arribaran a 33 graus a Castelló de la Plana, que espera la mateixa mínima. Municipis del litoral com Gandia o Dénia tindran màximes de 32 i 33 graus.

D'altra banda, els cels estaran buidats i bufarà un vent variable fluix que tendirà a est i sud-est fluix a moderat a la vesprada. El nivell de preemergència per risc d'incendis forestals és extrem en tot el País Valencià.

next