El fiscal del cas Blasco demana un ajornament perquè "la faena que comporta el judici és de negres"

Les defenses, les acusacions particulars i el Ministeri Fiscal demanen tornar al calendari inicial de les declaracions pel cas Blasco, que s'havien avançat a l'abril
15 abril 2019 11:40h

VALÈNCIA. La majoria de les defenses i totes les acusacions personades en el cas Blasco, a més del Ministeri Fiscal, han reclamat aquest dilluns l'ajornament de les declaracions dels 24 processats, que inicialment s'havien previst per al maig però que la sala va acordar avançar al dimarts 16 d'abril. Després d'escoltar aquestes peticions, el tribunal encapçalat pel magistrat José Antonio Mora s'ha retirat a deliberar i ha anunciat que en el termini d'uns 20 minuts tindria una decisió sobre aquest tema.

El fiscal anticorrupció Jesús Carrasco ha sigut el primer a prendre la paraula en l'inici del judici oral per a exposar com d'"irregular" ha resultat, al seu parer, l'avançament de les declaracions i ha reclamat tornar al calendari anterior, que va ser acordat al setembre del 2018.

A més, Carrasco ha al·ludit a algunes indicacions realitzades a les parts pel lletrat de l'administració de justícia sobre la necessitat de sol·licitar amb dos dies d'antelació la documentació que s'exhibirà en cada interrogatori –quatre dies si és per videoconferència. "La faena que comporta complir amb aquestes exigències és de negres, si se'm permet l'expressió", ha apuntat el fiscal, qui ha insistit en la impossibilitat de preparar correctament uns interrogatoris que s'han avançat 15 dies.

A més a més, el fiscal ha al·ludit a la pretensió de les defenses d'"aprofitar la possible reordenació del calendari per a buscar un acord de conformitat", un acord que, segons el lletrat de Rafael Blasco, ja estava tancat amb l'anterior fiscal, Vicente Torres.

La petició del fiscal ha rebut el suport de l'advocada de la Generalitat i també del lletrat de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, que exerceix l'acusació popular. També per les defenses dels principals processaments, especialment pels de Blasco i l'empresari Cèsar Augusto Tauroni, que han demanat temps per a renegociar un acord que, segons han assegurat, tenien tancat amb l'anterior fiscal i que, en cas de mantindre's, "faria innecessària la continuïtat de la vista".

Arribada de Blasco als jutjats

L'exconseller Rafael Blasco, que ha arribat als jutjats al voltant de les 9.25 hores, ha sigut rebut aquest dilluns al crit de "lladre" per un grup de ciutadans i membres de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, que havia convocat una concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia, amb pancartes amb els lemes "Que tornen els diners de la cooperació", "Menys corrupció, més cooperació", "#JusticiacasoBlasco" i "On estan els diners".

next