El govern espanyol posa data i hora per al trasllat de les restes de Franco: dijous 24 d'octubre a les 10.30 hores

Els treballs d'exhumació es faran en presència de familiars del dictador i en condicions de "dignitat i respecte", segons afirma el govern espanyol
21 octubre 2019 10:01h
La Basílica del Valle de los Caídos roman tancada per la imminent obertura de la tomba de Franco. / REUTERS

VALÈNCIA. Dijous que ve 24 d'octubre es procedirà a l'exhumació i reinhumació de Francisco Franco, segons informa el govern espanyol, que assegura que el procés es durà a terme en condicions "de dignitat i respecte" i comptarà amb la presència de la família del dictador i les seues persones pròximes. La ministra de Justícia, Dolores Delgado, també estarà present en l'exhumació, trasllat i enterrament en condició de notària major del Regne.

L'executiu espanyol ha anunciat la data de l'exhumació amb 72 hores d'antelació. Mitjançant un comunicat, l'executiu espanyol confirma que dijous pròxim a les 10.30 hores procedirà a exhumar les restes de Franco de la Basílica del Valle de los Caídos en compliment de la llei de Memòria Històrica del 2007, de la proposició no de llei aprovada pel Congrés l'any 2017 i dels acords posteriors adoptats pel Consell de Ministres durant tot el 2019.

La Moncloa insisteix que les restes del dictador no podien continuar en un mausoleu públic que exaltara la seua figura, "fet que està expressament prohibit per la Llei de memòria històrica". Recorda, a més, que hi ha una sentència ferma del Tribunal Suprem del 30 de setembre que va posar punt final al contenciós administratiu imposat per la família per a provar d'impedir l'exhumació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next