El graníssol sorprén en un dia amb temperatures de 40 graus

El Centre de Coordinació d'Emergències estableix situació de preemergència meteorològica per tempestes nivell taronja
7 juliol 2019 17:47h
La Plana d'Utiel-Requena és una de les més afectades per les tempestes d'aquest diumenge. / TWITTER @Rocionthego

VALÈNCIA. L'onada de calor ha deixat pas a tempestes de graníssol a les comarques de l'interior del País Valencià. La tempesta ha avançat fins al litoral i la calamarsa ha arribat fins a València passades les 17.30 hores d'aquest diumenge. Segons l'Aemet, el graníssol és de la grandària de cigrons, més gran inclús en alguns punts del territori.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la situació de preemergència meteorològica per tempestes nivell taronja a l'interior de la demarcació de València. També ha informat del risc de tempestes i pluges a l'interior de la demarcació de Castelló i a l'interior nord de la de València.

De fet, la Plana d'Utiel-Requena és una de les més afectades per les tempestes d'aquest diumenge. Segons ha informat l'Aemet en el seu compte de Twitter, a l'estació meteorològica d'Utiel s'ha registrat una ratxa de vent de 88 km/h. La temperatura que a les 17 hores era de 33,5 graus ha descendit en vint minuts a 20,1 graus.

Segons la mateixa font, les tempestes s'han originat a Albacete i avancen cap al litoral deixant graníssol i ratxes de vent fort a l'interior del País Valencià.

Els primers incidents no s'han fet esperar i, a Requena, l'A3 (a l'altura dels quilòmetres 286 al 289) registra congestió en un tram com a conseqüència de la tempesta amb pedra que ha descarregat a la zona. A més, segons han expressat els usuaris de Renfe a les xarxes socials, un tren s'ha quedat sense llum a l'altura de Requena perquè la calamarsa ha danyat la perxa que agafa la llum de la xarxa.


next