El jutge d'Imelsa obri una peça per a investigar si Rus va finançar l'Olímpic de Xàtiva amb diners de la Diputació 

Els investigadors consideren que els diners per al canvi d'enllumenat de Llutxent es van desviar al club de futbol que dirigia l'expresident de la Diputació i dirigent del PPCV
24 setembre 2019 14:05h
El jutjat va atribuir el passat mes de maig la condició de querellat a Alfonso Rus. / EFE

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció número 9 de València ha acordat inhibir-se en favor de la instrucció 18 –que dirigeix el conegut com a cas Imelsa– en la investigació oberta sobre una suposada estafa comesa en un pla per a la renovació de l'enllumenat de Llutxent, els fons del qual van acabar destinant-se, suposadament, per a finançar l'Olímpic de Xàtiva que dirigia Alfonso Rus.

Instrucció 9 ha adoptat aquesta decisió en ser informat per la Fiscalia Anticorrupció que els mateixos fets que investigava ja s'esmenten "de forma més extensa" en un dels nombrosos procediments que se segueixen en Instrucció 18 sobre la suposada malversació de fons de l'empresa pública Imelsa, actualment Divalterra, participada al 100% per la Diputació de València.

En l'escrit d'inhibició, al qual ha tingut accés EFE, s'indica que els suposats fets delictius que s'atribueixen a l'expresident de la Diputació Alfonso Rus i altres empresaris "van més enllà" de l'estafa i falsedat detectats inicialment i venen a indicar que el "fals finançament" de l'enllumenat de Llutxent va servir per a finançar il·legalment el club esportiu que durant 14 anys va presidir Rus.

Tot això, suposadament, "per indicació de Rus", per la qual cosa es conclou que la seua participació en els fets podria ser constitutiva de delictes continuats de malversació.

La investigació del jutjat d'instrucció 9 es va iniciar amb anterioritat al conegut com a cas Imelsa, que investiga el jutjat d'instrucció número 18, si bé s'emmarca en la suposada trama corrupta que va desviar fons públics de la Diputació.

Aquest assumpte, el desviament de més de 60.000 euros d'un projecte per a la renovació de l'enllumenat de Llutxent, va ser denunciat inicialment per la Diputació de València, el president de la qual era, aleshores, Alfonso Rus, qui va responsabilitzar el llavors gerent d'Imelsa i autodenominat 'ionqui dels diners', Marcos Benavent, i un altre empresari d'haver-se quedat els diners.

No obstant això, després de la declaració de Benavent davant el jutge instructor, el passat 7 de maig, la participació de Rus va passar de querellant a investigat.

next