El jutjat arxiva la causa d'HazteOir contra l'Ajuntament de València per immobilitzar el seu bus misogin

El consistori assegura que es va actuar de manera escrupolosa i d'acord amb la legalitat
24 maig 2019 17:26h
L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que el respecte i la igualtat "sempre vencen l'odi". / EFE

VALÈNCIA. El jutjat d'instrucció número 3 de València ha acordat el sobreseïment provisional de les diligències obertes per la immobilització del bus #StopFeminazis impulsat per l'associació Hazteoir.org per part de la Policia Local.

El jutjat considera que no apareix degudament justificada la perpetració del delicte que ha motivat la causa, per la qual cosa procedeix a tancar les actuacions, atés que la immobilització de l'autobús es va donar per irregularitats administratives que impedien que se'ls autoritzara la lliure circulació.

Segons l'acte de sobreseïment al qual ha tingut accés EFE, es va haver de fer ús dels recursos administratius, per la qual cosa la immobilització no pot imputar-se a motius diferents dels al·legats per l'Ajuntament. A més, contra la resolució es pot presentar recurs en el jutjat en un termini de tres dies.

L'Ajuntament de València va sancionar amb 200 euros el propietari de l'autobús amb lemes antifeministes, en entendre que va cometre una infracció greu en incomplir el reglament relatiu a vehicles de trànsit.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que el respecte i la igualtat "sempre vencen l'odi" i que qualsevol persona podia entendre que els missatges llançats des de l'autobús d'HazteOir eren "una provocació, just el dia 8 de març, a totes les dones i homes que lluiten per la igualtat". "Les actituds masclistes, que intenten desacreditar les polítiques d'igualtat, que neguen l'existència de la violència de gènere o que avalen comportaments denigrants per a la dona no són benvingudes a València, que és una ciutat orgullosa de ser oberta, respectuosa i que treballa per la igualtat", ha indicat. En aquest sentit, ha afegit que des de l'Ajuntament s'ha actuat amb "escrupolosa atenció a la legalitat, també en aquest cas, i fent complir les ordenances municipals".

next