El jutjat arxiva la causa per la defunció d'una clienta del restaurant RiFF

L'informe forense conclou que la mort de la dona va ser "natural" tot i que tenia símptomes d'intoxicació
2 desembre 2019 16:40h
Prop de 30 clients del restaurant es van intoxicar després de menjar bolets però en tots els casos excepte el de la dona morta van presentar simptomatologia lleu. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El Jutjat d'Instrucció número 1 de València ha decretat el sobreseïment i arxivament de la causa oberta després de la defunció d'una clienta de 46 anys del restaurant RiFF de València, el mes de febrer passat.

En l'acte, fet públic aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, el jutge fa referència a l'informe forense, en el qual es reflecteix que la dona va patir una insuficiència respiratòria aguda, a més d'una intoxicació alimentària lleu, que "desapareix sense tractament".

La Conselleria de Sanitat va informar que prop de trenta clients d'aquest establiment –dels més de 70 entrevistats– es van intoxicar entre el 13 i el 16 de febrer després de menjar bolets, encara que tots els casos, excepte el d'aquesta dona, veïna d'un poble de Lleó, van presentar una simptomatologia lleu.

En aquest sentit, el jutge informa també que les anàlisis practicades a aquests bolets revelen "certa toxicitat", però amb conseqüències lleus com nàusees, vòmits o mals de cap.

Segons l'informe forense, la dona morta va patir aquests símptomes encara que va concloure que la seua mort va ser "natural", a causa d'una insuficiència respiratòria aguda, motivada per una patologia prèvia (alteracions renals).

Per això, i "davant la claredat d'aquest informe", el jutge ha acordat el sobreseïment de la investigació oberta al propietari i xef de l'establiment, Bernd Knöller, que comptava amb una estrela Michelin en el moment dels fets.

next