El jutjat del cas Alqueria cita com a investigats els suposats "col·locats" a Divalterra

La Policia xifra en prop de dos milions d'euros el cost per a les arques públiques que hauria suposat la contractació dels alts càrrecs durant tota la legislatura
15 maig 2019 12:48h
En la causa ja constaven com a investigades sis persones més, entre elles l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez. / EFE

VALÈNCIA. El jutjat d'instrució número 9 de València, que investiga suposades contractacions irregulars en l'empresa pública Divalterra de la Diputació de València, ha citat com a investigades nou persones que pressumptament es van beneficiar d'aquesta "col·locació" laboral.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés EFE, el jutge cita Pau Pérez Lledó, José Luis Melero Martí, María Soledad Torija Urbano i Raúl Ibáñez Fos el pròxim 3 de juny a les 10 hores. Per al 7 de juny, a les 10 hores, cita també Manuel Carot Martínez, Miguel Ángel Ferri Llopis, Salvador Femenía Peiró, Víctor Jiménez Bueso i Vicente Lucas Ferrando Zapater.

Segons consta en el sumari d'aquesta causa, la UDEF considera il·lícites les seues contractacions com a personal d'alta direcció en Divalterra, ja que es van realitzar, pel que sembla, sense els preceptius informes jurídics ni financers i, segons la declaració de testimonis, per indicació de Presidència o d'assessors pròxims.

La UDEF ha xifrat en prop de dos milions d'euros el cost per a les arques públiques que hauria suposat la contractació, durant tota la legislatura, d'aquestes set persones suposadament col·locades irregularment en la Diputació de València a la tardor del 2015, a raó de 70.000 euros bruts cadascun.

En aquesta causa ja constaven com a investigades sis persones, entre elles l'alcalde d'Ontinyent –i ex del PSPV– i expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez. També el seu excap de gabinet, Ricard Gallego; el secretari-lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda; l'exassessor Manuel Reguart, i els exgerents Xavier Simón Alventosa i Agustina Brines, amb acusacions tots ells de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

next