El llegat de Blasco Ibáñez es queda a València durant quatre anys més

L'Ajuntament i la Fundació acorden un nou conveni que substitueix el del 2012
19 abril 2019 13:02h
El consistori destinarà fins a 48.000 euros per a difondre l'obra i la figura de l'escriptor. / GENERALITAT

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València i la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez han acordat un nou conveni de col·laboració per a la difusió de l'obra i figura de l'escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez, segons ha informat el consistori en un comunicat. Cal recordar que l'acord anterior va acabar el 31 de desembre i des d'aleshores la Fundació va pressionar el consistori amb el trasllat del fons a Madrid.

El nou acord, que tindrà una vigència de quatre anys i que reemplaça el conveni del 20 de desembre del 2012, inclou la pròrroga del dipòsit de fons bibliogràfics, fotogràfics, documentals i museogràfics de la Casa Museu Blasco Ibáñez per part de la fundació, així com el compromís municipal de custodiar els béns, subvencionar les activitats de la fundació i crear diverses rutes literàries relacionades amb la vida i l'obra del reconegut autor valencià.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat la seua "satisfacció per l'acord aconseguit amb la Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez". "Pense que és imprescindible per a conservar el llegat d'aquest valencià universal", ha assenyalat el primer edil.

"L'Ajuntament disposarà del llegat durant quatre anys més i així, el custodiarà, conservarà i contribuirà a la difusió de la seua obra i figura", ha agregat Ribó, que destacat "el compromís ineludible amb un autor universal del qual la ciutat de València se sent orgullosa".

El responsable municipal ha considerat que la promoció de la seua obra "que ha tingut lloc durant aquests anys ha de tindre una continuïtat perquè és una contribució a la riquesa cultural de la ciutat, amb un referent de la talla de l'escriptor".

En aquest sentit, ha valorat el compromís de l'Ajuntament per a "custodiar degudament els béns, conservant-los i mantenint-los adequadament", a més de promocionar i difondre la figura i l'obra de l'escriptor.

Subvencionar activitats

El consistori també es compromet a subvencionar les activitats de la Fundació Blasco Ibáñez, mitjançant un import de 12.000 euros anuals, que hauran d'anar destinats a la promoció i difusió de la figura de l'autor.

Així mateix, també destinarà anualment una assignació econòmica de 20.000 euros, dins dels pressupostos globals del Servei de Patrimoni Històric i Cultural, destinats a la realització d'activitats culturals, didàctiques, de promoció i de difusió.

D'altra banda, es destinaran 30.000 euros per a la realització d'inversions i millores a la Casa Museu Blasco Ibáñez i es crearà un premi d'investigació o beca d'estudis amb el nom Vicente Blasco Ibáñez i una dotació de 6.000 euros anuals.

Comissió de coordinació

De la mateixa manera, es crearan diverses rutes literàries relacionades amb la vida i l'obra de l'autor i una nova Comissió de Coordinació, que es reunirà de forma trimestral a fi de facilitar l'intercanvi d'informació i la coordinació en l'execució de les activitats proposades.

next