El MAXXI de Roma exposa 60 obres mestres de l'IVAM

El museu valencià acollirà el 2020 diferents peces de la col·lecció del centre italià
20 maig 2019 12:52h
L'exposició al museu italià gira al voltant de la peça de l'escultor Juan Muñoz 'Al norte de la tormenta'. / ARCHEOLOGO-VIQUIPÈDIA

VALÈNCIA. L'Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) inaugura aquest dimarts, 21 de maig, al Museu nazionale delle arti del XXI secolo (MAXXI) de Roma l'exposició De Robert Rauschenberg a Juan Muñoz. Les obres mestres de l'IVAM en el MAXXI

La mostra reuneix 60 obres icòniques de la Col·lecció de l'IVAM, entre les quals destaca l'obra Al norte de la tormenta (1986), de Juan Muñoz, que dona títol a l'exposició, juntament amb treballs de Bruce Nauman, Robert Rauschenberg, Toni Cragg, Antoni Tàpies, Cristina Iglesias, Susana Solano, Ángeles Marco, José Antonio Orts o Miquel Navarro, entre d'altres.

L'exposició és fruit de la col·laboració que l'IVAM ha iniciat amb el MAXXI i que suposa que una part de la col·lecció de l'IVAM s'exhibisca a Roma i, el 2020, seran les obres de la col·lecció del museu italià les que viatjaran a València per a exhibir-se al centre expositiu valencià. La mostra s'emmarca dins del programa d'exposicions que l'IVAM ha previst el 2019 per a celebrar el seu 30é aniversari.

Amb motiu de l'exposició, el museu MAXXI organitza una sèrie de conferències i xarrades amb artistes i crítics d'art espanyols. A la inauguració de la mostra està previst que assistisca l'ambaixador d'Espanya a Itàlia i exministre d'Afers exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis.

L'exposició està organitzada en forma d'hèlice inspirant-se en la misteriosa escultura de ferro Al norte de la tormenta, de Juan Muñoz, que dona nom a la mostra.

next