El micromecenatge duu la banda de música de Castelló de la Ribera fins a una illa de Corea

La societat musical aconsegueix 100.000 euros a través del projecte 'Els anells ingràvids' per a participar en un festival a Àsia
7 agost 2019 06:00h
La Lira Castellonera va participar a finals de juliol en la 133a edició del Certamen de València en la màxima categoria de la competició. / LIRA CASTELLONERA

VALÈNCIA. Un total de 80 músics de la Soceitat Musical La Lira Castellonera de Castelló de la Ribera partiran aquest dimecres, 7 d'agost, fins a l'illa de Jeju, a Corea del Sud, per a participar en el Festival Internacional de Bandes Música de Jeju (JIWEF, per les seues sigles en anglés), un dels certàmens més destacats del continent asiàtic, que té lloc entre els dies 8 i 16 d'aquest mes.

La societat musical va posar en marxa fa quasi dos anys el projecte 'Els anells ingràvids' amb el qual la principal agrupació cultural de la localitat de la Ribera Alta volia aconseguir fons i implicar la població per a sufragar la participació de la banda simfònica en la passada edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on la Lira Castellonera, amb direcció de Beatriz Fernández, va competir en la Secció d'Honor junt amb la Societat Unió Musical d'Alberic, formació que finalment es va imposar en la màxima categoria del Certamen de València.

Això no obstant, 'Els anells ingràvids' inclou "un premi per als músics", destaca el president de la societat, Vicent Climent, ja que està prevista l'actuació de la Lira com a formació invitada en el festival de Jeju i que oferisca cinc concerts més pel territori asiàtic acompanyada una sèrie de solistes internacionals, on destaca la presència del quintet de metalls Spanish Brass, d'Eric Aubier, de YehShu Han, de Rex Richardson i d'Alberto Urretxo entre d'altres.

Al remat, "volíem que la gent col·laborara", recorda Climent, en el projecte de micromecenatge per a pagar les despeses que suposa desplaçar des de Castelló de la Ribera fins a Corea del Sud el contingent de músics valencians. "Les quotes dels socis es destinen per a altres finalitats i hem rebut poques subvencions", recorda el president de la societat. Així, "amb molt de treball" han aconseguit 100.000 euros per a fer front als passatges i desplaçaments. La banda de la localitat ha fet durant dos anys concerts amb solistes de renom, i ha aconseguit el suport de l'Ajuntament de Castelló de la Ribera i de les empreses privades, "que han fet donacions importants", ressalta Vicent Climent.

Quan finalitze la gira asiàtica, 'Els anells ingràvids' es convertirà en un llibre que recollirà l'experiència de la primera banda valenciana que participa en aquest festival de bandes de música de Corea. El volum inclou texts de reconeguts músics professionals, així com un extens reportatge fotogràfic que està previst que es publique a partir d'octubre. 

El llibre, que posa el punt final a 'Els anells ingràvids', inclourà el nom de tots els mecenes, que, depenent de la donació que hagen aportat al projecte, tindran un exemplar del llibre, samarretes i, fins i tot, uns anells que es dissenyaran per a commemorar aquesta iniciativa pionera entre les bandes de música valencianes.

next