El Ministeri de Cultura entrega les claus del castell i les muralles de Morella a l'Ajuntament

El govern espanyol assenyala que és una mesura "eficaç per a lluitar contra l'Espanya buidada des de la coordinació i col·laboració entre diferents administracions"
18 juliol 2019 16:51h
El Ministeri ha cedit la custòdia del castell a l'Ajuntament de Morella. / AJUNTAMENT DE MORELLA  

CASTELLÓ. El Ministeri de Cultura i Esport i l'Ajuntament de Morella han subscrit aquest dijous l'Acta de Lliurament i Reconeixement del Castell i Muralla de Morella (els Ports) per a la gestió de la custòdia, manteniment, difusió cultural i col·laboració en la conservació, rehabilitació i restauració d'aquest Bé d'Interés Cultural.

Aquest conveni tindrà una vigència de fins a cinquanta anys. En aquest acte han estat presents el delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio; el subdirector general de Contractació i Gestió Patrimonial de la Gerència d'Infraestructures i Equipaments del Ministeri de Cultura i Esport, Ignacio Castillo, i l'alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés.

Juan Carlos Fulgencio ha destacat "la importància d'aquest conveni pel qual es fomenta l'ús social del patrimoni cultural". Amb aquesta actuació, el Govern d'Espanya "trasllada a les administracions més pròximes al ciutadà la realització d'aquelles activitats que els consistoris són conscients que requereix el seu entorn", ha dit. És una manera "eficaç", segons ha destacat, de "lluitar contra l'Espanya buidada, des de la coordinació i col·laboració entre diferents administracions".

Els immobles 'Castell i Muralles' de Morella, declarats Monument Històric-Artístic –hui en dia, Bé d'Interés Cultural–, són propietat de l'Estat i es troben lligats al Ministeri de Cultura i Esport a través de la Direcció General de Belles Arts, per la qual cosa correspon a aquesta la seua conservació, manteniment i custòdia.

En virtut de l'acord signat aquest dijous, l'Ajuntament de Morella s'encarregarà de la custòdia, vigilància, manteniment general i realització d'actuacions de conservació, rehabilitació i restauració dels immobles. A més, es responsabilitzarà de totes les activitats relatives al turisme cultural en aquests, com l'organització de visites guiades, l'establiment de centre de recepció de visitants, l'organització d'exposicions, espectacles i qualsevol altra activitat divulgativa dels monuments, així com la seua promoció turística.

next